Goedemorgen Bitcoin: Square en Grayscale kochten voor $2,3 miljard aan BTC

892 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Square en Grayscale kochten voor $2,3 miljard aan Bitcoin in het derde kwartaal van 2020

De Amerikaanse bedrijven Square en Grayscale kochten in het derde kwartaal van 2020 voor $2,3 miljard aan BTC.

Ter vergelijking: in het zelfde tijdsbestek verdienden miners zo’n $1 miljard aan bitcoin. Dat betekent dus dat er veel meer bitcoin werd opgekocht door alleen deze twee partijen dan dat er nieuwe BTC beschikbaar kwam..

Dat betekent overigens niet dat miners al die bitcoin verkopen. Naast miners is er natuurlijk nog een wereldwijde markt met potentiële verkopers.

5 Nederlandse Bitcoin bedrijven kwamen al door de keuring van DNB

Nederlandse Bitcoin bedrijven die vanaf 21 november niet zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) mogen hun diensten niet meer aanbieden aan Nederlanders. Een aantal platformen zijn inmiddels door de keuring gekomen van de toezichthouder.

Op dit moment zijn er 5 bedrijven bekend die in het register van De Nederlandsche Bank staan:

Eerste Bitcoin wallet met CoinJoins op komst voor iOS

Liefhebbers van zowel iOS als privacywallets en Bitcoin hebben het niet heel makkelijk gehad de laatste jaren. Het was nooit mogelijk om met een mobiele wallet op een iPhone CoinJoins te doen. Er is echter wel een nieuwe applicatie in aantocht die dit wil aanbieden: de ChainCase wallet.

Opgelet! Bitcoin dieven sturen smsjes en mails naar eigenaren van Ledger wallets

Opgelet! Gebruikers van de Ledger hardware wallet krijgen emails en sms’jes van criminelen die Bitcoin willen stelen.

De boeven doen zich via SMS en email voor als de hardwarefabrikant Ledger en proberen zo toegang te krijgen tot jouw wallet.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...