Goedemorgen Bitcoin: Wall Street weet Bitcoin steeds meer te vinden

893 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin miners verkopen ineens veel BTC, zorgt dit voor verkoopdruk?

Bitcoin miners zijn de afgelopen dagen flink aan het verkopen geslagen. Dat blijkt uit informatie van on-chain analysebedrijf Glasnode. Ze brengen het in kaart als er nieuw gegenereerde ‘coinbase’ coins verplaatst worden naar beurzen.

Bij ieder block krijgen miners een beetje nieuwe Bitcoin. Momenteel is dat 6,25 BTC per block, een getal dat over vier jaar door de helft gaat.

Deze vers gemaakte Bitcoin kunnen ze vervolgens gebruiken om kosten te dekken, maar natuurlijk ook om te hodlen. Omdat mining rigs erg duur zijn, en voornamelijk de elektriciteitskosten gedenkt moeten worden, zullen miners geen ‘eeuwige hodlers’ zijn.

Momenteel gaat er een groot gedeelte van deze nieuwe BTC in de verkoop.

Binance weert Amerikaanse klanten, nog 90 dagen om Bitcoin op te nemen

Bitcoin beurs Binance is begonnen met het weren van Amerikaanse klanten. The Block meldt dat de exchange geen toegang meer verleend aan beleggers uit de VS.

Het is zowel opmerkelijk als logisch nieuws. In juli 2019 besloot Binance om een apart platform op te zetten voor Amerikaanse klanten. Sinds september kunnen ze terecht bij dochterbedrijf Binance US, dat opereert op een licentie van een Amerikaanse handelsfirma.

Ondanks deze stap, weerden ze deze klanten nog niet op hun reguliere Binance.com platform. Een inwoner van de VS hoefde alleen maar “I’m not [American]” aan te klikken om een account aan te maken.

Binance stuurt nu e-mails naar Amerikaanse inwoners op basis van hun IP-adressen. Het lijkt een belangrijke en eerste stap te zijn in de richting van het blokkeren van deze gebruikers. The Block deelt een van deze mails:

Deze miljardair en Wall Street investeerder heeft nu ook beetje Bitcoin

De grote jongens weten Bitcoin (BTC) te vinden. Waar bijvoorbeeld Raoul Pal al langer om is en ook Paul Tudor Jones de cryptomunt niet meer kan negeren, mogen we er weer een grote naam aan toevoegen. Het gaat om Wall Street veteraan Stanley Druckenmiller.

De Wall Street-investeerder maakte bekend dat hij long is op Bitcoin. Hoewel het voor de doorsnee Bitcoiner misschien een onbekende naam is, is Druckenmiller een man met statuur.

In 2010 had hij $12 miljard onder beheer toen hij president was van Duquesne Capital. In de crisis van 2008 wist hij als een van de weinige investeerders wint te maken. Zijn vermogen wordt geschat op $4,4 miljard. Daarmee staat hij op de 167e plek in de Fortune 400, een lijst met de vierhonderd rijkste Amerikanen.

Gisteren sprak hij bij het Amerikaanse CNBC over Bitcoin. Hij krijgt de vraag over de activa die hij in zijn ‘dollar-decline basket’ heeft. Druckenmiller noemt als reactie dat hij de komende vijf à zes jaar veel inflatie verwacht.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...