Goedemorgen Bitcoin: PayPal biedt bitcoin diensten aan in Amerika

870 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Amerikanen kunnen tot $20.000 aan Bitcoin per week kopen bij PayPal

PayPal opent de deuren voor bitcoin. Amerikaanse klanten van het miljardenbedrijf kunnen ‘gebruik maken van verschillende diensten. Via PayPal bitcoin kopen, verkopen en ook opslaan. Dat meldt Reuters.

Let op! PayPal faciliteert voorlopig geen opnames voor bitcoin, die blijven dus altijd in beheer van het bedrijf. Je kunt geen bitcoin kopen en dat naar je eigen wallet sturen.

Om de interesse in goede banen te leiden stelt PayPal een aantal limieten in. In het begin kun je ‘slechts’ $10.000-$20.000 per week investeren.

De betaalverwerker wil in de loop van 2021 hun diensten ook uitrollen in andere delen van de wereld. Vermoedelijk zit Nederland bij die groep landen die op een later moment aan de slag kunnen met bitcoin bij PayPal.

Censuur op Bitcoin? Speciale mining pool mijdt ‘verdachte’ betalingen

Waar Bitcoin bekend staat als censuurbestendig geld, is er een voorzichtige ontwikkeling gaande die deze eigenschap lichtelijk verstoort.

Blockchain analysefirma BlockSeer heeft namelijk een bètaversie gelanceerd van een nieuw type mining pool. Het doel van hun Blockseer Mining Pool: het blokkeren c.q. censureren van transacties die uit wallets komen die op een zwarte lijst staan.

Vraag is welke impact dit heeft op het netwerk, want BlockSeer heeft beperkte rekenkracht tot haar beschikking.

Bitcoin geldschieter BlockFi strijkt in 2021 neer in Nederland

Bitcoin geldschieter BlockFi wil in het eerste kwartaal van 2021 naar de Nederlandse markt komen. Ook Zwitserland en Italië staan op de roadmap van de Amerikaanse firma.

BlockFi is een verstrekker van leningen in dollars (of euro’s of ponden) als je er Bitcoin stalt als onderpand. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn voor miners en mining pools. Voor particulieren is er een dienst waarbij je Bitcoin en er rente voor terugkrijgt.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...