Goedemorgen Bitcoin: Koers boven $16.000 leidt tot drukte op optiemarkt

936 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,734.85USD. Dat is -6.06% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053376449BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,658,401,648.99 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin (BTC) optiehandelaren speculeren al op $20.000 en hoger

Met een optie kan een handelaar speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin. Er zijn twee smaken: een call – of putoptie waarbij iemand respectievelijk speculeert op een hogere of lagere prijs.

Een optie werkt iets anders dan een future. Een handelaar heeft het recht en niet de plicht (zoals bij een future) om zijn contract te sluiten.

Marktonderzoeker Skew houdt een aantal marktindicatoren in de gaten. Een daarvan is het prijsverschil (spread) van put opties en call opties die over 6 maanden aflopen. In vakjargon heet dat de ‘6 month put-call skew’.

Deze indicator staat op historisch laagterecord van -21,6%. Dat betekent dat er nu meer vraag is naar callopties. Met andere woorden: de professionele markt is zeer optimistisch over de toekomstige prijs van Bitcoin.

Goedemorgen Bitcoin: Koers boven $16.000 leidt tot drukte op optiemarkt

Bitcoin is nu al groter dan Paypal en Disney, op jacht naar MasterCard

Met de prijsstijging van Bitcoin (BTC), groeit logischerwijs ook de marktkapitalisatie van de cryptomunt. Met de huidige prijs van rond de $16.200, staat Bitcoin zelfs op de twintigste plek staat qua grootste assets.

Op Asset Dash staan allerlei assets weergegeven op een ‘CoinMarketCap-achtige’ manier. Het mag geen verrassing zijn dat Apple bovenaan staat met een marktkapitalisatie van $2.000 miljard, gevolgd door Microsoft en Amazon met respectievelijk $1.620 miljard en $1.580 miljard.

Goedemorgen Bitcoin: Koers boven $16.000 leidt tot drukte op optiemarkt

Dit bedrijf verdiende 800.000 dollar met Bitcoin mining in drie maanden

Het Amerikaanse Marathon rapporteert recordomzet uit Bitcoin mining. Het bedrijf dat in Las Vegas gevestigd is heeft het afgelopen kwartaal voor meer dan $800 duizend aan omzet gehaald uit bitcoin-mining.

Dat is een groei van 160% ten opzichte van dezelfde periode precies een jaar geleden. Een interessante trend. Zeker in het verlengde van de trend dat dominantie van China op het gebied van mining lijkt af te nemen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...