Goedemorgen Bitcoin: Whale plaatst een short van $100 miljoen

311 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,734.85USD. Dat is -6.06% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053376449BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,658,401,648.99 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Deze Bitcoin whale plaatst een short van $100 miljoen, wat betekent dat?

Een Bitcoin (BTC) whale heeft een shortpositie geopend van 100 miljoen dollar deze zondag. Gaat een deel van de markt winst nemen?

Op 16 oktober lag de Bitcoin prijs nog op $11.200 om daarna een mini-rally te maken naar $16.495 afgelopen vrijdag. Een absolute groei van $5.295 en een procentuele groei van 47% in één maand.

Dat zijn klinkende cijfers en voor een deel van de markt reden om tussentijds winst te nemen. In dit specifieke geval heeft een belegger een short positie van 100 miljoen dollar geopend op de derivatenbeurs Bybit. Volgens een gerucht zou het om een miner gaan die om cash verlegen is.

Waarom dan willen verkopen rond het prijsniveau van $16.000? Een van de verklaringen is liquiditeit, want dit is een zone waar veel kopers én verkopers samenkomen en een loopgravenoorlog uitvechten.

Die vele koop – én verkooporders zorgen samen voor veel liquiditeit en zodra je een berg Bitcoin hebt, is dat juist gunstig. Want hoe hoger de liquiditeit, hoe lager de kans dat de prijs zakt als je een relatief grote hoeveelheid BTC verkoopt.

Amerikaanse senator Cynthia Lummis: bitcoin is belangrijke asset voor lange termijn

De vers verkozen Amerikaanse senator Cynthia Lummis is al sinds 2013 een hodler en vastberaden om bitcoin op de kaart te zetten in de Amerikaanse politiek. De ambitieuze politica lijkt klaar om geschiedenis te gaan schrijven.

Lummis werd senator in de staat Wyoming nadat ze de democraat Mike Enzi versloeg. Ze heeft een rijke politieke carrière gehad, maar weinig mensen zijn op de hoogte van haar bitcoin verleden.

Dat Lummis niet bang is om haar voorkeur voor bitcoin uit te spreken is duidelijk. In één van haar eerste interviews als senator bracht ze bitcoin meteen ter sprake.

“Ik hoop bitcoin nationaal op de kaart te zetten.” Lummis is voormalig schatbewaarder van de staat Wyoming en weet hoe het is om staatskapitaal te beheren. “Ik was altijd op zoek naar een goede store of value en bitcoin is daar het perfecte antwoord op.”

Lummis gaat in het interview verder door de voordelen van bitcoin ten opzichte van de dollar op te noemen. “Onze valuta daalt in waarde door inflatie, bitcoin niet. Er komen 21 miljoen bitcoin in omloop en daarna is het op.”

Sinds 2013 is bitcoin een vast onderdeel van haar portfolio. Ze vergelijkt de digitale asset met goud, wat ook een ideaal middel is om je koopkracht te bewaren.

Bitcoin (BTC) bereikt hoogste ‘gerealiseerde prijs’ ooit: $6.903,21

Bitcoin rijgt record na record aaneen. En de Bitcoin markt zou de Bitcoin markt niet zijn als het niet de zoveelste indicator uit de mouw zou toveren, de gerealiseerde marktprijs. En die ligt met $6.903,21 hoger dan ooit.

Dat ligt natuurlijk veel lager dan de normale prijs. Dat komt omdat niet iedereen tegen de laatste actuele prijs Bitcoin heeft gekocht.

Volgens marktonderzoeker Coin Metrics was er daarom behoefte aan een betrouwbaarder beeld en ze kwamen met de indicator ‘gerealiseerde marktwaarde’.

De gerealiseerde marktwaarde is simpelweg de prijs optellen van alle bitcoin van toen ze voor het laatst verstuurd zijn. Dat is voor een on-chain onderzoeker gewoon af te lezen in de blockchain. Ze kijken daarbij naar – in technisch jargon – naar de UTXO, Unspend Transaction Output.

Een UTXO is een beetje Bitcoin, waarvan is aan te tonen dat iemand daarvan de eigenaar is, de bezitter van de private sleutels. Het is eigenlijk gewoon een transactie die nog niet verder is uitgegeven.

Tel je de som op van die Bitcoin (UTXO’s), dan kom je op een veel lager totaal uit dan het markttotaal wat we kennen van rond de 300 miljard dollar. Het ligt eerder rond de 128 miljard dollar.

Deel je dat door het aantal gedolven Bitcoin van dit moment (ca. 18,5 miljoen), dan ligt de ‘gerealiseerde’ prijs ook veel lager dan de prijs die we kennen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...