Goedemorgen Bitcoin: $2 miljoen gestolen met ‘Elon Musk adressen’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Criminelen stelen $2 miljoen aan Bitcoin met ‘Elon Musk adressen’

Scams en oplichting staan (helaas) inherent aan de Bitcoin en vooral de crypto industrie. Hoewel dit niets te maken heeft met de kracht en de kernwaarden van ons internetgeld, gebruiken kwaadwillenden de naam (en soms ook de technologie) om geld af te troggelen.

Zo nu ook weer omtrent Elon Musk, de ondernemer en de grote man achter Tesla, SpaceX en voorheen PayPal. Met een nieuwe truc zijn slachtoffers in totaal al meer ongeveer $2 miljoen kwijtgeraakt.

Criminelen kregen dit voor elkaar met zogenoemde vanity adresses. De onwetende gebruikers zijn te grazen genomen doordat de oplichters zich voordeden als de populaire oprichter van Tesla.

De nieuwe truc is dus met zogenaamde vanity adressen. Deze bevatten woorden, namen of zinnen die de scammers gebruiken om slachtoffers te laten denken dat ze geloofwaardig zijn.

Je kunt namelijk een Bitcoin adres maken die begint met bijvoorbeeld 1BTC24etcetera. En zo kun je er ook een maken waarin de naam van Musk voor komt.

PayPal zoekt ‘crypto experts’ na gerucht over verkoop Bitcoin

PayPal wil een aantal experts aannemen op het gebied van Bitcoin (BTC) en blockchain technologie, zo meldt Cointelegraph deze ochtend. Het nieuws volgt op het bericht dat de betaalprovider en dochterbedrijf Venmo Bitcoin gaan aanbieden aan haar 305 miljoen gebruikers.

Het gaat specifiek om de vacature ‘Technical Lead – Crypto Engineer’ met standplaats Chennai, India, wat PayPal zoekt.

De tweede vacature is een ‘blockchain research engineer’ als onderdeel van de onderzoeksafdeling van het bedrijf. Het gaat moet onder meer ‘de potentie van blockchaintechnologie’ onderzoeken.

Bitcoin op elke straathoek: ATM-operator voegt 20.000 extra winkels toe

Bitcoin (BTC) is nu te koop met cash geld bij ruim 20.000 extra winkels in de VS. Dat maakt Bitcoin ATM operator LibertyX vandaag bekend. Het is hun ambitie om Bitcoin op ‘elke straathoek’ te kunnen verkopen. Je dient daarvoor een app te downloaden waar je bij een winkel cash kan omzetten in Bitcoin.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...