Goedemorgen Bitcoin: Leidt dodelijk Coronavirus tot hogere bitcoin prijs?

408 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Leidt het Coronavirus de bitcoin (BTC) koers door de $10.000?

In tijden van onzekerheid neemt de populariteit van goud en bitcoin (BTC) toe, ook nu het dodelijke Coronavirus de Chinese samenleving en economie in haar greep houdt. Miljoenenstad Wuhan in het midden van het land is een spookstad geworden. Volgens internationale analisten krijgt zowel de economie als de aandelenmarkt in het land en de omliggende regio nog een schok te verwerken.

Ondertussen stijgt de prijs van goud en bitcoin en noemen sommigen de cryptomunt al 'safe haven-ish', zoals Jeroen Blokland van Robeco. Lees hier de nieuwsanalyse.

[the_ad id="52121"]

‘Bitcoin beurs LocalBitcoins heft zonder waarschuwing klantenaccounts op’

LocalBitcoins heeft plots klantenaccounts op non-actief gezet. Het is onbekend hoe verreikend de maatregelen van de Bitcoin beurs zijn. Zakenblad Forbes heeft enkele gedupeerden gesproken.

Deze meldingen zijn afkomstig uit (oorlogs) landen als Afghanistan, Irak, Nigeria, Syrië en Pakistan. Komt hiermee de reputatie van LocalBitcoins uit Helsinki verder in het gedrang? Lees hier verder!

[the_ad id="52122"]

Britse Hof liet 785.000 euro aan bitcoin bevriezen in afpersingszaak

Het Britse Hooggerechtshof heeft in december 865.000 dollar (785.000 euro) aan bitcoin (BTC) laten bevriezen in een afpersingszaak. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die het hof deze maand heeft vrijgegeven. De hackers wilden namelijk hun buitgemaakte bitcoin via cryptobeurs Bitfinex verzilveren.

Het is de eerste keer dat het Britse Hof bitcoin erkend als een vorm van bezit. Lees hier verder over deze opmerkelijke zaak

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...