Goedemorgen Bitcoin: BTC betalingen in Zwitserland, fonds in Australië

281 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

In deze video zie je meer over Jack Dorsey, Tim Draper en zijn voorspelling en scams uit zowel Nederland als Korea.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_2135267969','https://www.youtube.com/watch?v=ebPpx58rF1s',' https://www.youtube.com/embed/ebPpx58rF1s','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_2135267969','https://www.youtube.com/watch?v=ebPpx58rF1s',' https://www.youtube.com/embed/ebPpx58rF1s','youtube'); });

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoinfonds van $1,9 miljoen opgestart in Australië

De crypto onderneming DigitalX uit Australië gaat een bitcoin (BTC) fonds opstarten, gevuld met $1,9 miljoen aan BTC uit eigen middelen. Dat maakt het investeringsfonds vandaag bekend.

Het niet-beursgenoteerde fonds mikt op klanten zoals family offices en nieuwe rijken die graag in bitcoin willen beleggen nu de rente op spaartegoeden negatief is.

Volgens DigitalX zit het qua cryptobeheer wel snor. Zowel de cryptovaluta van de klanten als van het bedrijf zijn opgeslagen door BitGo, een custodian die 20% van de onchain bitcoin transacties verwerkt. De fondsen zijn tot $100 miljoen ook verzekerd tegen verlies.

Bitcoin (BTC) als betaalmiddel in Zwitserland

Binnenkort kunnen 65.000 winkeliers in Zwitserland bitcoin (BTC) gaan accepteren als betaalmiddel. Dat is mogelijk door een samenwerking tussen cryptobroker Bitcoin Suisse en de Europese betaalprovider Worldline.

Het gaat zowel om webshops als om fysieke winkels, zo staat in het bericht van Switserland Global Enterprise te lezen.

Het is mogelijk om een traditioneel netwerk uit te breiden met de mogelijkheid om met crypto te betalen. Voorlopig is de oplossing eenrichtingsverkeer, want de ondernemers ontvangen nog euro of Zwitserse frank. Ook de wisselkoers BTC naar fiat staat voor zender en ontvanger nog op een 'ouderwetse' kassabon.

Lees hier meer over dit Zwitserse nieuwtje.

Satoshi helpt GRIN?

Privacyproject GRIN heeft een anonieme gift ontvangen van 50 bitcoin (BTC), omgerekend $435.000 tegen de huidige koers. Het voedt het ietswat bizarre gerucht dat Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker, achter de donatie zit. De munten zijn namelijk maar liefst negen jaar oud!

Lehnberg, een ontwikkelaar bij GRIN, onthult dat hij contact heeft gehad met deze donateur. Terwijl hij de identiteit van het desbetreffende persoon niet naar buiten brengt, geeft hij wel enkele hints. Hij deelde enkele opmerkingen die de persoon in kwestie deed over deze zaak. Lees hier wat de donateur allemaal te zeggen had.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.