Goedemorgen Bitcoin: 39% Amerikaanse mkb aan BTC, India en Canada komen met maatregelen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

India in discussie over cryptovaluta

Het heeft enkele maanden geduurd, maar het Indiase Hooggerechtshof komt eindelijk met de argumentatie op vragen en verzoekschriften van cryptobedrijven. De industrie was het namelijk niet eens met het beleid van de centrale bank.

Tijdens een hoorzitting die maar liefst drie dagen duurde, kwam een crypto-advocaat in de rechtbank met een aantal krachtige statements. Hij stelde vragen aan de Reserve Bank of India (RBI) over het verbod op digitale valuta's.

Asim Sood zette zich als advocaat in voor de cryptobedrijven die de dupe zijn van het huidige beleid. Hij betoogde dat cryptocurrencies, hoewel de naam dat zegt, eigenlijk helemaal geen valuta's zijn.

[the_ad id="52121"]

Amerikaanse mkb aan Bitcoin

Zo’n een derde van de Amerikaanse midden- en kleinbedrijven (mkb) accepteert bitcoin (BTC) of andere cryptomunten als betaling. Dat blijkt uit een enquête van de Amerikaanse verzekeraar Hartford Steam Boiler (HSB).

De enquête werd gehouden Zogby Analytics in oktober vorig jaar. Er werden Amerikaanse 509 mkb’ers ondervraagd. Het is een relatief kleine steekproefgrootte dus.

47% van de bedrijven die cryptomunten accepteert bestaat nog geen vijf jaar. Terwijl 21% van de bedrijven ouder dan 20 jaar een vorm van crypto betalingen accepteert.

Canada over Bitcoin beurzen

In Canada gaan bitcoin exchanges onder de effectenwet vallen. Dat staat in een advies van de Canadian Securities Administrators (CSA), die een serie richtlijnen voor aanbieders van cryptovaluta heeft opgesteld.

In Canada zijn beurzen geregistreerd bij de FINTRAC. Binnen het huidige advies zijn exchanges verplicht om een vergunning aan te vragen. Daarmee worden de cryptobeurzen op dezelfde manier behandeld als een traditionele exchange.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.