Goedemorgen Bitcoin: ‘Géén relatie tussen Chinees Nieuwjaar en bitcoin prijs’

448 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) en de theorie van het Chinese Nieuwjaar is ‘onjuist’

Het Chinese Nieuwjaar staat voor de deur en de theorie komt weer tot leven: Chinese investeerders zouden in de vakantie voor het Chinese nieuw jaar cashen, waardoor ze de prijs van Bitcoin drukken.

Het Lunar festival vindt in een andere tijd plaats dan bij ons in de westerse beschaving. Dit jaar begint het op 25 januari. Deze datum komt steeds dichterbij, maar gaat de prijs (hierdoor) ook zakken?

Dat blijkt een fabel: bitcoin gaat niet per definitie dalen van het Nieuwjaar.

[the_ad id="52121"]

Bitcoin prijs voorspellen door aflezen ‘Twitter sentiment’?

Is Twitter een nieuwe manier om het marktsentiment en daarmee de prijs van bitcoin (BTC) te voorspellen? Zo denkt marktonderzoeker Brave New Coin (BNC) uit Nieuw-Zeeland er wel over. Want ze voegen namelijk ‘Twitter Sentiment’ als nieuwe meetmethode toe aan hun marktonderzoek.

Ze maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) algoritmen om de woorden ‘bitcoin’, ‘$BTC’ en ‘BTC’ continu te verzamelen en categoriseren. Dat leidt tot maar liefst 34 miljoen bitcoin-gerelateerde tweets per week.

Goedemorgen Bitcoin: 'Géén relatie tussen Chinees Nieuwjaar en bitcoin prijs'
[the_ad id="52096"]

‘Bitcoin schalen met sidechains en Lightning, niet met altcoins’

Een van de uitdagingen van bitcoin is het opschalen. Het Bitcoin netwerk (laag 1) kan namelijk circa zeven transacties per seconde verwerken.

Volgens Samson Mow, de Chief Security Officer bij bitcoin ontwikkelaar Blockstream, liggen de oplossingen niet bij 'snellere of schaalbare' altcoins.

Ze liggen volgens hem bij ‘het verlengen van de mogelijkheden met de huidige blockchain’, wat de waarde van bitcoin juist versterkt. Hij noemt het gebruik van Liquid en het Lightning Network als voorbeelden voor privacy, schaalbaarheid en snelheid.

Bovendien is het meest interessante aspect van deze twee oplossingen dat er geen nieuwe ‘crypto’ of andere token in het spel komt.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...