Google Bard voorspelt bitcoin prijs van $60.000 in 2024

1240 totale weergaven

Kunstmatige intelligentie (AI) is bijna niet meer weg te denken uit de samenleving. Sinds de lancering van ChatGPT en MidJourney heeft deze AI ook de cryptomarkt overspoeld. Met Google Bard is er nu een nieuwe Text-AI op de markt. Bard doet een opmerkelijke voorspelling over de bitcoin prijs.

Finbold vroeg aan Google Bard om inzichten te delen over de mogelijke prijs van bitcoin in 2024.

De AI-chatbot merkt op dat de “potentiële prijs range voor bitcoin begin 2024 tussen de $40.000 en $60.000 kan liggen, wat de mogelijkheid weerspiegelt van een prijsstijging als gevolg van de naderende halving, de groeiende institutionele aandacht en ontwikkelingen van het netwerk.”

Daarmee heeft Bard het qua trends bij een goed einde: de halving staat voor de deur en de institutionele markt heeft bitcoin weer in het vizier.

Dat gezegd hebbende waarschuwt Bard nog steeds dat dit slechts “potentiële price range” is. Het kan dus hoger of lager zijn en je moet er zeker geen investeringsadvies in zien.

“De beloning voor het minen van bitcoin halveert, wat mogelijk kan leiden tot een afname van het aanbod en een toename van de vraag, wat de prijs zou kunnen opdrijven.”

Bovendien merkte de chatbot de “sterke en gepassioneerde community van gebruikers en supporters” op “die geloven in de potentie van een decentrale en transformatieve technologie.” Bovendien hebben “institutionele beleggers, zoals hedgefondsen en grote bedrijven, steeds meer interesse getoond in bitcoin. Al met al is Bard dus erg positief over bitcoin en heeft het helemaal niet over FUD.

Ten slotte wees de chatbot zelfs nog naar het lightning netwerk voor snellere en goedkopere transacties, die “de schaalbaarheid en bruikbaarheid van bitcoin zouden kunnen verbeteren”. Dit zou dan ook voor meer vraag kunnen zorgen.

Lees meer over:
AIBitcoin nieuws