Hacker claimt stelen gebruikersdata van Bitcoin wallets Ledger en Trezor

1018 totale weergaven

Een hacker claimt gebruikersdata te hebben gestolen van klanten van bitcoin wallets Trezor, Ledger en KeepKey. De bedrijven ontkennen het ‘gerucht’ en stellen een onderzoek in.

Hacker en Bitcoin wallets

Dat maakt cybersecurity firma Under the Breach vanochtend op Twitter bekend. Het betreft een hacker die herhaaldelijk probeert om de data te verkopen op online fora.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hacker zou volgens Under the Breach toegang hebben gekregen tot de database van Shopify. Dit is een e-commerceplatform, waar vele webshops op zijn aangesloten.

Ze waren onlangs in het nieuws doordat ze Bitcoin betalingen accepteren. Volgens Under The Breach heeft de hacker data gestolen van een aantal bedrijven die op Shopify zijn aangesloten, waaronder Trezor en Ledger.

Het gaat om gevoelige persoonsgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer en email-adres. Met andere woorden: de aanvaller heeft naar verluidt fysieke adressen in handen van Bitcoin bezitters.

Niet iedere bitcoiner zit erop te wachten dat zijn adres bekend is.

‘Geruchten’

Volgens de onderzoeksfirma is de hacker verantwoordelijk voor het hacken van het Ethereum forum in 2016.

Bovendien claimt de hacker de volledige SQL database van investeringsplatform BnkToTheFuture in handen. Onder meer Kraken maakte gebruik van dit platform om onder klanten aandelen te verkopen.

Trezor en Ledger hebben vandaag direct gereageerd op de tweet van Under the Breach.

Trezor zegt dat ze geen zaken doen met Shopify, dus een hack van hun data is onmogelijk. Dat verklaarde Pavol Rusnak, CTO bij Trezor op Twitter, maar ook in hun eigen Telegram groep. ‘We onderzoeken de kwestie en bovendien verwijderen we oude gebruikersaccount uit onze database’.

Ook het Franse Ledger neemt de zaak serieus op.

Nieuwssite Decrypt heeft ook contact gezocht met ShapeShift, de eigenaar van KeepKey, maar deze heeft op moment van schrijven nog geen reactie gegeven.

Lees meer over:
hackLedgertrezor

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...