Indonesische bitcoinbeleggers overtreft aantal reguliere beleggers eind 2018

721 totale weergaven

Het grootste Indonesische platform waarop cryptovaluta’s verhandelt kunnen worden kent eind dit jaar meer participanten dan de officiële beurs van het land, dat met 260 miljoen inwoners in de top vier staat van landen met de meeste inwoners.

Indonesia Digital Asset Exchange

De Indonesia Digital Asset Exchange (IDAE), voormalig Bitcoin.co.id, zal tegen het einde van dit jaar naar verwachting 1,5 miljoen leden tellen. Dat gaf CEO Oscar Darmawan aan in aanvulling dat het op het moment 1.14 miljoen geregistreerde beleggers kent. De IDAE beurs bestaat sinds 2014.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit terwijl de Indonesia Stock Exchange, of Bursa Efek Indonesia dat sinds 1912 bestaat (opgezet onder Nederlands bewind), “slechts” 1,18 miljoen geregistreerde participanten kent.

Darmawan: “We are seeing almost 3,000 new members signing up everyday. Most people are trading in bitcoins though transactions in ethereum has increased significantly of late”

Manny Pacquiao

Ook in buurland de Filipijnen, met 100 miljoen inwoners ook geen kleine speler, ziet men de cryptocommunity gestaag groeien. Er bestaan ondertussen al twaalf beurzen in het land waar cryptovaluta’s op verhandelt worden. Daarnaast is het altijd positief te noemen dat (inter)nationale helden zich achter de crypto’s scharen.

Manny Pacquiao, professioneel bokser, senator en sinds twee dagen kolonel in het Filipijnse leger, investeert nu ook in een cryptovaluta genaamd GCOX.

Hij stopt zijn hard verdiende centen in blockchainfirma Global Crypto Offering Exchange (GCOX), een start-up uit Singapore dat celebrities de mogelijkheid geeft een eigen cryptovaluta uit te geven, de Celebrity Tokens. Die Celebrity Tokens kunnen gebruikt worden om exclusieve goederen en merchandise te kopen gerelateerd aan een specifieke VIP of celebrity op haar GCOX’s platform. Ook meet and greets en live streaming services worden door het platform gefaciliteerd.

Bronnen: Inquirer, Bloomberg, Cryptovest

Inschrijven nieuwsbrief


Foto: Flickr / BagoGames

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscrypto