Japans bedrijf Metaplanet koopt voor $6,3 miljoen aan bitcoin (BTC) via obligatie-uitgifte

2968 totale weergaven
Japan bitcoin

Het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet Inc. zag zijn aandelenkoers maandagochtend met meer dan 12% stijgen nadat het aankondigde dat de raad van bestuur heeft ingestemd met de aankoop van bitcoin ter waarde van 1 miljard yen (omgerekend $6,26 miljoen). Dit kapitaal is vrijgekomen via een nieuwe obligatie-uitgifte.

Japans bedrijf koopt bitcoin bij

In een verklaring die maandag is vrijgegeven, zegt het bedrijf uit Tokio dat het van plan is om extra bitcoin te kopen door de tweede serie van gewone obligaties met garanties uit te geven.

De obligaties, met een totale waarde van 1 miljard yen, zullen een jaarlijkse rente van 0,5% hebben en zullen op 25 juni 2025 aflopen, volgens een aparte aankondiging. De betalingsdatum voor de obligaties is 26 juni 2024. “De opgehaalde fondsen zullen worden gebruikt om Bitcoin aan te schaffen,” aldus het bedrijf. De aandelen van Metaplanet stegen met ongeveer 12,2% in de ochtendsessie, zo blijkt uit gegevens van Google Finance.

De laatste stap van Metaplanet om obligaties uit te geven voor de aankoop van bitcoin komt nadat het bedrijf eerder deze maand nog eens 250 miljoen yen aan bitcoin kocht. Het bedrijf zei op 11 juni dat het ongeveer 141,07 BTC bezat. Gegevens van Bitcointreasuries.net toonden aan dat Metaplanet eerder bitcoin had gekocht op 23 april, 10 mei en 11 juni.

In mei kondigde het bedrijf aan dat het bitcoin begon te adopteren als strategische reserveactiva. “De stap is een directe reactie op de aanhoudende economische druk in Japan, met name de hoge overheidsschulden, langdurige periodes van negatieve reële rentetarieven en de daardoor zwakke yen,” zei het bedrijf destijds.

MicroStrategy

MicroStrategy bezit momenteel 214.400 bitcoins, met een gemiddelde aankoopprijs van $35.158 per bitcoin, wat neerkomt op een totale kostenbasis van ongeveer $7,538 miljard dollar zo blijkt uit diverse online bronnen. Het bedrijf heeft zijn bitcoinbezit in de loop der tijd consistent uitgebreid, met de meest recente aankoop van 12.000 bitcoins in maart 2024, wat het totale bezit op dat moment op 205.000 BTC bracht​.

Onlangs was er het gerucht dat Michael Dell, de bekende CEO van technologiegigant, privé of zakelijk BTC overweegt te kopen. Voorlopig blijft het echter bij een gerucht en zijn er geen bitcoin aankopen openbaar gemaakt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCMetaplanet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...