Kan Bitcoin 5.453% stijgen tegen 2030?

5065 totale weergaven
Kan Bitcoin 5.453% stijgen tegen 2030?

Bitcoin, de grootste en waardevolste cryptocurrency ter wereld, heeft momenteel een marktkapitalisatie van meer dan $ 1,35 miljard. Cathie Wood, de invloedrijke investeerder van Ark Investment Management, voorspelt echter een spectaculaire stijging van Bitcoin tegen 2030. Volgens haar kan de waarde van Bitcoin met maar liefst 5.453% toenemen, tot $ 3,8 miljoen per Bitcoin.

Maar hoe realistisch is deze voorspelling?

De huidige stand van zaken

Op dit moment schommelt de prijs van Bitcoin rond $ 68.500, wat meer dan de helft van de totale marktkapitalisatie van de hele crypto-ecosysteem vertegenwoordigt. Ondanks deze indrukwekkende cijfers, blijft de vraag bestaan of Bitcoin echt het potentieel heeft om de door Cathie Wood voorspelde hoogtes te bereiken.

Bitcoin als vervanging voor traditioneel geld

Bitcoin-enthousiastelingen beweren vaak dat de cryptocurrency traditionele valuta’s zou kunnen vervangen. Het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin, dat niet wordt gecontroleerd door enige persoon of instelling, maakt het aantrekkelijk. De blockchaintechnologie waarop Bitcoin is gebaseerd, is transparant en nauwkeurig.

Toch zijn er verschillende redenen waarom Bitcoin waarschijnlijk geen vervanging voor traditionele valuta’s zal worden. Overheden en centrale banken gebruiken de mogelijkheid om de geldhoeveelheid te controleren om economische schokken op te vangen. Verschillende economieën opereren op verschillende snelheden, wat leidt tot variatie in de waarde van valuta’s. Een uniforme valuta zoals Bitcoin zou de concurrentiepositie van exporterende landen kunnen schaden.

Weinig acceptatie van Bitcoin door consumenten en bedrijven

Vandaag de dag accepteren slechts 9449 handelaren wereldwijd Bitcoin als betaalmiddel, volgens Cryptwerk. Dit is een fractie van de meer dan 300 miljoen geregistreerde bedrijven. De volatiliteit van Bitcoin, die in 2022 met 65% crashte en in 2023 weer met 255% steeg, maakt het moeilijk voor bedrijven om een stabiele cashflow te beheren. Dit onderstreept nogmaals de uitdagingen van Bitcoin als betaalmiddel.

Cathie Wood’s vooruitzichten

Cathie Wood en Ark Invest zien acht mogelijke toepassingen voor Bitcoin die de adoptie tegen 2030 zouden kunnen stimuleren. Veel van deze toepassingen draaien om het gebruik van Bitcoin voor betalingen en transacties. Drie van deze toepassingen suggereren echter dat Bitcoin als waardeopslag zou kunnen worden gebruikt:

  • Digitaal goud: Ark gelooft dat Bitcoin als digitaal goud kan worden behandeld, wat vraag vanuit verschillende bronnen zou creëren. Ondanks de volatiliteit ondersteunt de gedecentraliseerde aard en de langetermijnstijging van Bitcoin zijn geloofwaardigheid als waardeopslag.
  • Bedrijfsschatkist: Als Bitcoin als waardeopslag wordt gezien, denkt Ark dat bedrijven een klein deel van de cryptocurrency op hun balans zouden kunnen houden om inflatoire druk te compenseren.
  • Nationale schatkist: Veel overheden en centrale banken wereldwijd houden fysiek goud in hun reserves. Bitcoin zou een waardevolle aanvulling kunnen zijn op deze reserves als het als waardeopslag wordt beschouwd.

Kan Bitcoin de $ 3,8 miljoen bereiken?

Cathie Wood voorspelt dat de lancering van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) een grote vraag van institutionele investeerders zou kunnen stimuleren. Dit is een belangrijke reden waarom ze denkt dat Bitcoin tegen 2030 kan stijgen tot $ 3,8 miljoen. Dit zou een marktkapitalisatie van $ 79,8 miljard impliceren, wat bijna drie keer de waarde van de hele Amerikaanse economie is.

Hoewel de komst van ETF’s de toegankelijkheid van Bitcoin vergroot, betekent dit niet automatisch dat Bitcoin een bruikbare valuta wordt die wereldwijd wordt geaccepteerd. Als waardeopslag is het echter denkbaar dat Bitcoin’s marktkapitalisatie op een dag die van goud zou kunnen evenaren, wat momenteel ongeveer $ 15,7 miljard is. Dit zou Bitcoin op $ 817.000 per munt plaatsen, een stijging van 1.094% vanaf het huidige niveau.

Wat betekent dit voor investeerders?

Hoewel Cathie Wood’s voorspelling van een stijging van 5.453% misschien te optimistisch lijkt, blijft Bitcoin een aantrekkelijke investering voor diegenen die het als waardeopslag zien. De potentie om te stijgen tot $ 817.000 is nog steeds aanzienlijk. Investeerders moeten echter voorzichtig zijn en grondig onderzoek doen voordat ze investeren in zo’n volatiele markt.

De voorspelling van Cathie Wood over de spectaculaire stijging van Bitcoin biedt interessante stof tot nadenken voor investeerders. Ondanks de uitdagingen en volatiliteit blijft Bitcoin een krachtig symbool van de groeiende crypto-ecosysteem.

Het is essentieel om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...