Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Lachen of huilen?

999 totale weergaven

Column John van Meer Het zal niemand ontgaan zijn. De prijs van Bitcoin (en alle andere crypto) zijn stevig gezakt. Ik werd wakker van de week en zag dat de prijs nog verder gezakt was in vergelijking tot voor ik ging slapen. Ik merkte dat ik er meer om kon lachen dan huilen. Ja, het is vervelend en jammer, vooral voor HODLers en mijn HODL portfolio. Tevens is het slechte publiciteit voor Bitcoin. Ik hoor de skeptische mensen om me heen alweer zeggen (die ik probeer te vertellen over de voordelen van Bitcoin): “Zie je, het is een bubbel en Bitcoin is fraude”. Overigens maakt het voor doel het van Bitcoin bar weinig uit. Ik kan het nog steeds versturen van A naar B, alleen heb ik er wat meer van nodig.

HODL’en

Ik weet mijn eerste grote bloedbad nog als de dag van gisteren. Lijkbleek keek ik naar het scherm. Echt leren traden had ik nog niet. Een stop-loss? Daar hebben de trade-guru’s wel veel over verteld, maar ik wist het zelf wel beter natuurlijk (niet dus). Ik had al wel geleerd dat ik gewoon moest HODL’en. “Dit gebeurt vaker”, las en hoorde ik. Aangezien ik het toen ook nog niet beter wist deed ik het ook maar. Gelukkig was dat toen een goede strategie en een paar weken later zat ik weer goed in het groen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“When bottom?”

Tegenwoordig pak ik het anders aan. Ik heb een deel van mijn portfolio in de HODL en met de rest ben ik aan het traden. Ik kan dan ook wel een glimlach tevoorschijn toveren als ik alleen maar rode cijfers zie. Iedereen die schreeuwt moord en brand. Paniek overal. Maar voor mijn gevoel is het sentiment nog niet slecht genoeg. Uit een poll die ik heb gedaan, blijkt dat nog meer dan 50% geld aan de zijlijn heeft staan. Daaruit kun je afleiden dat men een nog lagere prijs verwacht. En dat klopt misschien ook wel.

Hoewel de prijzen al flink gedaald zijn wordt er nog steeds geroepen dat we verder omlaag gaan. Die kans is er zeker, de markt vertoont maar matig herstel. Ik ben nieuwsgierig naar de paniekberichten (of is het gerichte FUD van mensen die weten hoe het werkt) die dan overal te lezen zijn.

“When moon?” is in ieder geval veranderd in “When bottom?”

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...