‘Bitcoin heeft bodem bereikt’, zegt onderzoeksrapport Delphi Digital

942 totale weergaven

Bitcoin (BTC) heeft de bodem bereikt. Dat zegt althans het rapport van Delphi Digital. In een nieuw onderzoeksrapport laten de onderzoekers hun vooruitzichten voor de bitcoinprijs zien. Het onderzoek wijst erop dat de bitcoinprijs een bodem heeft bereikt voor deze marktcyclus.

Bitcoin bodem bereikt

Delphi Digital voorspelde oorspronkelijk al dat de bitcoinprijs in het eerste kwartaal van 2019 een bodem zou bereiken. Dit volgens hun “State of Bitcoin“ onderzoek uitgebracht in december vorig jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuwe rapport van Delphi Digital volgt op een gelijkaardig document. Dit werd onlangs gepubliceerd door Adamant Capital, bekend van de Belg Tuur Demeester. Ook Adamant Capital gaf aan dat bitcoin de laatste stadia van een bearmarkt is ingegaan.

Het betreft daarmee wellicht een goed moment om bitcoin aan te kopen.

Het onderzoek van Delphi Digital is grotendeels gebaseerd op blockchain analyse, macro-economische trends en technische analyse.

Op het gebied van blockchain analyse richt Delphi Digital zich op de tijdsverdeling van unspent transaction outputs (UTXO’s). Dit is in feite een meting hoe lang gebruikers bitcoin vasthouden zonder het te verplaatsen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Delphi Digital”]“Analyzing Bitcoin’s aggregate UTXO age distribution over time provides insight into the buying and selling patterns of previous market cycles. This allows us to forecast where we are in relation to prior cycles and what we can likely expect going forward”[/penci_blockquote]

Delphi Digital vergelijkt de huidige tijdsverdeling van UTXO’s met de stand van de UTXO die onderaan de vorige marktcyclus is gesteld. Meer specifiek geeft het rapport aan dat het percentage UTXO’s, die in januari 2015 minstens één jaar oud waren, 53,5% bedroeg.

In december 2018 bedroeg dit percentage 53,9%. Sindsdien is het groeipercentage gestegen tot 61,6% op 23 april. Maar ook het groeitempo van deze metriek is vertraagd de laatste tijd.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Delphi Digital”]“The 1 year+ holder rate during the potential December bottom is within 1% of the 1 year+ holder rate during the previous cycle’s bottom in January of 2015. This slowdown likely marks the end of the high growth period in the 1 year+ UTXO rate. This makes sense considering the pricing environment and the waning level of new interest we were seeing at this point last year”[/penci_blockquote]

Macro Trends

Wat de macro-trends betreft wordt in het verslag opgemerkt dat bitcoin tot nu toe het best presterende actief is geweest dit jaar. Daarnaast wijst het rapport op de potentiële voordelen van lage groeiverwachtingen van de economie wereldwijd.

De bitcoinprijs kan daarvan profiteren omdat het een actief betreft dat geen enkele correlatie kent.

Uit het rapport: “Slowing global growth expectations but modest economic output provides a favorable backdrop for bitcoin as investors seek out above-average growth opportunities”

Als dit echt het einde is van de bearmarkt voor bitcoin is het wellicht verstandig ook ethereum goed in de gaten te houden. In een vorig rapport gaf Delphi Digital namelijk aan dat op de korte termijn ethereum beter kan presteren dan bitcoin in een volgende bullmarkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptokoersen