Rapper 50 cent ontkent bezit miljoenen aan bitcoins

Een maand geleden bracht TMZ naar buiten dat rapper 50 cent (echte naam Curtis James Jackson III) met zijn geflopte album 'Animal Ambition' toch nog zo'n 8 miljoen dollar had verdiend.

Bitcoin miljonair

Curtis Jackson had zijn fans namelijk de mogelijkheid gegeven om het album uit 2014 te betalen met bitcoin. Ook andere merchandise spullen, als petten, t-shirts en koptelefoons konden met bitcoins worden betaald.
Volgens de berichten had een deel van de kopers vooral ook voor het album betaald met cryptovaluta’s, en was de rapper sinds die tijd de bezitter van liefst 700 bitcoins, in januari nog goed voor zo'n 8 miljoen dollar.
Goed nieuws dus voor 50 cent, die in 2015 nog failliet verklaard werd. Ooit stond de rapper zelfs voor 32 miljoen dollar in de schuld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verantwoording

Het bericht trok echter extra aandacht toen Jackson zelf een screenshot van het bericht op Instagram en Twitter plaatste.
Het bericht viel daarbij niet alleen in de smaak bij media en fans, maar ook bij het Amerikaanse ministerie van justitie.
In 2016 vroeg 50 Cent namelijk zijn faillissement aan, maar nu zouden die honderden bitcoins uit 2014 met terugwerkende kracht van invloed kunnen zijn op gerechtelijke uitspraken daarover.

Niet waar

En dus moest Jackson zich voor de rechtbank verantwoorden.
In rechtbankdocumenten verklaart de rapper nu dat hij nooit in het bezit was, of op dit moment is, van een bitcoin-account of bitcoins.
Er zijn verder wel degelijk fans die met bitcoin hebben betaald voor het album, maar die werden niet door 50 Cent vastgehouden.
Voordat 50 Cent of de platenmaatschappij de beschikking kreeg over de opbrengst, zijn ze namelijk ingewisseld voor dollars. Voorafgaand aan het faillissement dus, aldus de officiële verklaringen.

Bronnen: TMZ, Bloomberg, Scribd, Wall Street Journal

Foto: Flickr / digboston