Skyscanner voor crypto? Algoritme moet goedkoopste Bitcoin (BTC) vinden

Gimmick of een handige tool voor de handelaar? Het bedrijf Oobit uit Singapore gaat nieuwe AI-software testen die traders moet helpen om de goedkoopste bitcoin (BTC) prijs te vinden, zo meldt Decrypt.

Bitcoin (BTC) prijzen

De software met de naam Oobit Hunter speurt handelsplatforms (exchanges, over-the-counter desks) continue af op zoek naar de laagste Bitcoin prijs. Het is te vergelijken met Skyscanner, een zoekmachine voor goedkoopste vliegtickets, maar dan voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Marketingdirecteur Aharon Miller tegenover Decrypt”]’De gevonden data is geaggregeerd en gecategoriseerd naar commissie, beschikbaarheid, diepte van het orderboek, snelheid van handelen en andere factoren’.[/penci_blockquote]

De AI-bot speurt nu tien cryptobeurzen af, waaronder Kraken, Bitfinex, Binance en Coinbase Pro. Ze testen de service eerst met bitcoin en breiden daarna uit naar andere cryptovaluta.

De dienst is compatibel met Oobit Pass, een wachtwoordservice ook van Oobit. De softwaremaker zegt géén gebruikersdata op te slaan. Zo zijn de wachtwoorden versleuteld opgeslagen op het apparaat van de gebruiker.

Doorgroeien

Oobit is in 2017 ooit gestart als een over-the-counter desk. Dat is een service die kopers en verkopers van bitcoin bij elkaar brengt buiten de beurzen of brokers om. Ze broeden nu op een “pro-versie” van Oobit Hunter voor professionele handelaren.

De start-up uit Singapore heeft één miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald, maar met dit product willen ze snel doorgroeien.

Naar verluidt zijn ze in gesprek met Huobi, eveneens uit Singapore en Ziglu, een internetbank uit Verenigd Koninkrijk, om de tool uitgebreid te testen.

Op de markt zijn diverse automatische tools aanwezig om handelaren te helpen. Ook in Nederland zijn er botmakers zoals Crypto Hopper en Haas Online.

Lees meer over:
AIBitcoin nieuwsBTCprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...