‘Twitter sentiment’ aflezen nieuwe methode om bitcoin prijs te voorspellen?

1021 totale weergaven

Is Twitter een nieuwe manier om het marktsentiment en daarmee de prijs van bitcoin (BTC) te voorspellen? Zo denkt marktonderzoeker Brave New Coin (BNC) uit Nieuw-Zeeland er wel over. Want ze voegen namelijk ‘Twitter Sentiment’ als nieuwe meetmethode toe aan hun marktonderzoek.

Bitcoin (BTC) en Twitter Sentiment

Door middel van deze methode is het mogelijk om wekelijks maar liefst 34 miljoen bitcoin-gerelateerde tweets te verzamelen en te analyseren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) algoritmen om de woorden ‘bitcoin’, ‘$BTC’ en ‘BTC’ continu te verzamelen en categoriseren.

Volgens BNC is sentiment een ‘significante’ factor in de prijsbepaling van bitcoin en cryptovaluta in het algemeen. Daarom was het nodig om daar een methode voor te ontwikkelen.

Categorie

Naar eigen zeggen heeft het achttien maanden geduurd, voordat het ontwerp van het datamodel klaar was. De bitcoin tweets zijn verdeeld in zeven categorieën: opinie, technologie, onchain, advertenties, bots, macro en hack evenementen.

Vorige week eindigden de meeste tweets in het bakje ‘opinie’ (30,4%), gevolgd door technische analyse en ‘Onchain’ (mining, hashrate) tweets.

‘Twitter sentiment’ aflezen nieuwe methode om bitcoin prijs te voorspellen?

Bitcoin marktonderzoek

Woordvoerder Pierre Ansaldi van BNC zegt tegenover The Block dat er – in het eerste kwartaal van 2020 – voor andere cryptovaluta er een sentiment-meter komt.

BNC geldt samen met onder meer Coinmarketcap, Cryptocompare en Messari als één van bekendste marktonderzoekers in de cryptowereld. Ze werken onder meer samen met techbeurs Nasdaq om een bitcoin en ether indices te leveren voor de zogenaamde Global Data Service.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...