VanEck CEO Bullish op Bitcoin door Vergelijking met China’s Groei

Bitcoin China

De baas van VanEck, een belangrijke speler in de wereld van Bitcoin ETFs, heeft een boeiende vergelijking gemaakt. Hij zet de groei van Bitcoin naast de opkomst van China als economische supermacht in de laatste dertig jaar. Door de ontwikkeling van Bitcoin naast de opmars van China te plaatsen, schetst hij een beeld van de potentie en groei van Bitcoin en crypto in het algemeen. Laten we eens bekijken waarom Jan van Eck deze vergelijking precies maakt, en wat dit voor Bitcoin zou kunnen betekenen.

Bitcoin op een keerpunt: Parallellen met China’s groei

Nu, vijftien jaar na de geboorte van Bitcoin, staat het op een spannend punt. De topman van VanEck ziet Bitcoin een beetje als China: hoe China in dertig jaar tijd uitgroeide tot een economische reus, zo heeft Bitcoin ook het in zich om de economische spelregels te veranderen.

Deze vergelijking wordt nog sterker als je denkt aan hoe China van een gesloten economie naar een wereldleider in handel en financiën ging, door snel te industrialiseren en technologisch vooruit te gaan. Net zo heeft Bitcoin zich ontwikkeld van een kleine, digitale munt naar een erkend financieel bezit. Het volgt dezelfde weg van groei en invloed.

Maar het gaat bij Bitcoin niet alleen om de stijgende waarde of hoe populair het wordt. Het draait om de blockchain-technologie erachter en de beweging naar een gedecentraliseerd financieel systeem. Dit is een grote verandering in hoe we met geld en investeringen omgaan en daagt de traditionele banken en het oude geldsysteem uit.

Een oproep tot serieuze aandacht voor Bitcoin

De uitspraken van de VanEck baas zijn moedig. Hij zegt eigenlijk tegen investeerders en beleidsmakers dat ze Bitcoin serieus moeten nemen. Bitcoin wordt volwassen en kan volgens hem een steeds grotere rol gaan spelen in de wereldwijde economie, net zoals China dat de afgelopen dertig jaar deed.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...