Voormalig grootste handelsplatform China verhuist naar Zuid-Korea

Hier lijkt de handel te floreren. Foto: Flickr / Luke Hoagland

In navolging van concurrent Huobi zal het voormalig grootste handelsplatform in China – OKCoin – een exchange lanceren in Zuid-Korea.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend, gezien de harde geruchten afgelopen weken in diverse media over een mogelijke ban op cryptovaluta in Zuid Korea.
Na die geruchten, en ander nieuws aangaande regulering, die al snel niet bleken te kloppen, gingen cryptovaluta hard onderuit.

Grootste aanbieder in Zuid Korea

Miljardenbedrijf NHN Entertainment, een van de grootste spelontwikkelaars in Zuid Korea, gaat een samenwerking aan met OKCoin tot creatie van de nieuwe exchange, zo werd vandaag bekend.
Lokale concurrenten Bithumb en UpBit, die respectievelijk 10 en 30 cryptovaluta’s hebben geïntegreerd, zal het af moeten gaan leggen tegen OKCoin – dat alleen bij de lancering al van plan is liefst 60 cryptovaluta’s aan te bieden.

Vorige maand kondigde Huobi, ook een belangrijk Chinees handelsplatform in cryptovaluta’s, aan dat zij samen gaat werken met de Japanse financiële gigant SBI Holdings. Dit om uit te breiden richting Japanse en Zuid-Koreaanse markten.

Door de recente repressie van de handel in cryptovaluta door de Chinese overheid zijn handelsplatforms op de Chinese markt begonnen uit te breiden naar andere Aziatische regio’s, zoals Japan en Zuid-Korea.

Naast OKCoin en Huobi zullen er naar verwachting de komende maanden nog eens 10 handelsplatforms worden gelanceerd in de Zuid-Koreaanse markt.

Handelsverbod zo goed als definitief van de baan

Zouden de geruchten van afgelopen week waar zijn, dat er een handelsverbod op handen zou zijn in de Zuid-Koreaanse cryptovalutamarkt, dan zouden deze bedrijven natuurlijk geen miljoenen dollars steken in de ontwikkeling van nieuwe platforms.

Bithumb, Korbit en Coinone, maar ook overzeese beurzen zoals Huobi en OKCoin zijn duidelijk optimistisch over aanstaande regelgevende maatregelen van de Zuid-Koreaanse regering.

Zeker gezien het feit dat de regering opnieuw heeft bevestigd dat er geen handelsverbod voor cryptovaluta’s zal worden opgelegd.
Hoewel de Zuid Koreaanse Minister van Justitie bepaalde beweringen heeft gedaan worden die door de Zuid-Koreaanse regering tegengesproken. Het voorstel voor een verbod op de handel in cryptovaluta mag daarmee verworpen heten. Mogen we ons daarmee klaarmaken voor een nieuwe rally?

Wie het weet mag het zeggen.

Bronnen: Korea Times, CCN, OKCOIN, News1, The Investor