Waarom cryptomunt Verge zo ongelooflijk hard stijgt

1170 totale weergaven

Cryptomunt Verge steeg de afgelopen zeven dagen met liefst 780 procent en neemt met een marktwaarde van 1,3 miljard dollar de 25e plek in.

Ook vandaag steeg de munt, die al sinds 2014 bestaat, wederom met 90 procent.
Begin december stond de munt nog op 0,006 dollarcent. Tegenwoordig koerst het boven de 0,11 cent. Sinds begin dit jaar kende het zelfs een stijging van 17.000 procent.
Maar waarom is de grote vraag en wat is het?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veiligheid en anonimiteit

Verge (XVG) is gedecentraliseerd en blijkt een cryptovaluta met een sterke focus op privacy. De Verge heeft naast de blockchain andere technologieën geïmplementeerd om de veiligheid te verbeteren en anonimiteit te waarborgen.
De digitale valuta XVG was eerder bekend onder de naam DogecoinDark. In 2016 hebben de ontwikkelaars besloten om de cryptomunt te hernoemen naar Verge.
Waarschijnlijk uit marketingoverwegingen.

XVG ondersteunt het Simple Payment Verification protocol waardoor transacties op de Verge blockchain supersnel kunnen worden bevestigd.
Veiligheid en anonimiteit worden daarnaast gewaarborgd door gebruik te maken van netwerken als TOR en i2P. De Verge cryptocurrency heeft daarnaast geen “premine” gehad.
De ontwikkelaars hadden dus niet op voorhand al een deel van alle XVG gekregen maar hebben de munt zelf gekocht.
Daarbij is de totale hoeveelheid XVG gelimiteerd op 16.5 miljard, dat na de eerste uitgave van 9 miljard Verge in 2014 jaarlijks toeneemt met ongeveer 1 miljard.

Waarom kent het zo’n grote stijging?

De bitcoin boom afgelopen maand zorgt ook voor veel interesse in de andere cryptovaluta’s.
Nieuwe beleggers komen massaal de markt op, vooral via het populaire Coinbase, dat liefst 100.000(!) nieuwe gebruikers per dag kent.
Ondertussen staat haar app in de Apple App Store op nummer 1, waarmee het YouTube van de troon gestoten heeft.

Veel van die beleggers bemerken ook de zwakheden van bitcoin. Vooral de traagheid is een probleem, wellicht ook de reden dat litecoin en ripple de afgelopen tijd over de kop gingen.
Ook Verge kent een veel grotere snelheid in transacties. Daarnaast is de focus op privacy bij Verge voor sommige beleggers bijzonder aantrekkelijk.

Ook dat de veelbesproken softwareontwikkelaar en oprichter van het computerbeveiligingsbedrijf John McAfee op 13 december deze tweet uitstuurde heeft de munt geholpen.

Verge XVG lanceerde op 06-11-2017 het Wraith Protocol, waarmee zelf de keuze gemaakt kan worden om de transactie op een publieke ledger of een private ledger te doen. De tor-integratie zorgt voor het verbergen van de IP adressen.
XVG is daardoor echt anoniem te gebruiken, terwijl het ook nog eens snel en gebruiksvriendelijk is.

Daarnaast is het team achter Verge bijzonder actief en lijkt zij haar zaken goed op orde te hebben. Ze heeft een duidelijke roadmap waar zij zich aan houdt, komt regelmatig met updates en is XVG op verschillende beurzen te verhandelen.

Bronnen: Forbes, Cryptoslate, Cryptostart

Foto: Flickr / The Coalie Fiend