Wordt bitcoin (BTC) hét digitale goud? Dit fonds ziet bitcoin naar $350.000 stijgen

780 totale weergaven

Wordt bitcoin (BTC) het digitale goud? HodlWhale, een investeringsfonds uit Seattle ziet bitcoin naar $350.000 stijgen. Een forse slag om de arm: de market cap van bitcoin moet dan minstens zoveel waard worden als de asset goud, bijna $8.000 miljard. Voorstanders van BTC zien het als een digitale, schaarse, decentrale en censuurvrije variant van het fysieke klompje goud.

Bitcoin als investering

Hoewel de bedenker (s) van Bitcoin (BTC) hebben gepositioneerd als elektronisch peer-to-peer betaalmiddel, wordt BTC door velen ook gezien als een investering, een store of value. Een commodity om op te slaan, waarvan de waarde met de tijd stijgt. Eigenschappen waar men fysiek goud mee associeert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sommigen stellen de vraag: wat als bitcoin de positie van goud overneemt, wat gebeurt er dan met de prijs van BTC?

Een vraag die HodlWhale (sic!) zichzelf ook stelt. Zijn thesis: stél dat alle bitcoin in circulatie evenveel waard zijn als al het goud in circulatie, wat wordt één bitcoin dan waard? Uit die rekensom rolt een bedrag van $350.000.

Bitcoin vs goud

De prognose komt niet geheel uit de lucht vallen. Onderzoeksfirma Crypto Voices maakt de volgende calculatie, zo meldt nieuwssite NewsBTC:

Beter dan goud?

Momenteel is de cryptomarkt herstellende van een cryptowinter. Bitcoin heeft sinds haar all-time high medio december 2017 circa 75% aan waarde ingeleverd. In 2019 krabbelt de cryptomunt wel sterk overeind.

Bitcoin is van alle assets na olie de best presterende asset van 2019. Het laat bijvoorbeeld de assets goud en zilver vér achter zich, zo blijkt uit een recent overzicht van deze Wall Street belegger en onderzoek Charlie Bilello.

Ook Tyler Winklevoss doet een duit in het zakje: “Bitcoin is een betere goud asset dan goud zelf” is een bekend uitspraak van de oprichter van de Gemini exchange. Bitcoin is digitaal, decentraal, schaars en censuurvrij.

Cryptowinter voorbij?

Bitcoin zit in de laatste fase van de bearmarket en het is tijd voor accumulatie, aldus een rapport Adamant Capital door bekend Bitcoin commentator Tuur Demeester en Michiel Lescrauwaet. Zij concluderen dat een accumulatiefase door (grotere) beleggers al aan de gang is.

Ze voorspellen een prijs van bitcoin tussen de $3000 en $6500 op de korte termijn, voordat zich een nieuwe bullrun aandient.

Tijdens Pasen levert BTC in: op moment van schrijven is de koers $5.257.

Bron: Newsbtc

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...