BTC bitcoin koers rendement cryptocurrencies Nasdaq 100
Nieuws » Bitcoin (BTC) rendeert 37% en verslaat in 2019 de Nasdaq 100 en S&P 500

Bitcoin (BTC) rendeert 37% en verslaat in 2019 de Nasdaq 100 en S&P 500

Bitcoin heeft in 2019 tot nu toe met 37% een hoger rendement dan de indexen Nasdaq 100 en S&P 500. Dat blijkt uit cijfers van marktvorser OnchainFX van Messari.io. Op de lange termijn is het rendement van bitcoin (BTC) met bijna 1.000% (x10) nog steeds ongekend.

Bitcoin (BTC) verslaat Nasdaq 100 en S&P 500

Schrijver en belegger Charlie Bilello komt met de volgende cijfers. Dit zijn de rendementen van de diverse assets of indexen. Olie presteert in 2019 het beste, gevolgd door bitcoin (BTC). Tot nu toe is het jaar mager voor goud en obligaties.

Gary “is not” Shilling bitcoin

Is bitcoin een goede alternatieve investering? Daar verschillen de meningen over. Investeren erin is niet voor elke belegger weggelegd. Ook getuige dit interview met de invloedrijke Wall Street veteraan Gary Shilling (!).
Hij vindt bitcoin te ondoorzichtig en ingewikkeld om er zijn geld in te steken.

Xapo-ceo: “Stop minstens 1% in bitcoin”

De bekende ondernemer Wences Casares, oprichter en ceo van Xapo, pleit in een blog dat élk portfolio minstens een allocatie van één procent in BTC moet hebben. Een fonds van $10 miljoen zou $100.000 voor BTC moeten reserveren. Xapo, gevestigd in Zwitserland, is een speler op het gebied van cryptobeheer (custodian).

I suggest that a $10 million portfolio should invest at most $100,000 in Bitcoin (up to 1% but not more as the risk of losing this investment is high). If Bitcoin fails, this portfolio will lose at most $100,000 or 1% of its value over 3 to 5 years, which most portfolios can bear. But if Bitcoin succeeds, in 7 to 10 years those $100,000 may be worth more than $25 million, more than twice the value of the entire initial portfolio.

Institutionele spelers

De industrie lijkt verder te gaan professionaliseren met de komt van onder meer Bakkt en eerder al Fidelity en fondsen zoals Greyscale, Pantera en Galaxy Digital.

Het aantal bitcoin futures orders nam begin deze maand fors toe, een indicatie van veranderd sentiment. Afgelopen week is de koers van bitcoin gecorrigeerd en wordt door diverse analisten een daling verwacht.

Bronnen: CCN / Business Insider

crypto kopen 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

‘Bitcoin is nog geen safe haven, maar kan het wel worden’

Robin Heester

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder