Bitcoin (BTC) rendeert 37% en verslaat in 2019 de Nasdaq 100 en S&P 500

Bitcoin heeft in 2019 tot nu toe met 37% een hoger rendement dan de indexen Nasdaq 100 en S&P 500. Dat blijkt uit cijfers van marktvorser OnchainFX van Messari.io. Op de lange termijn is het rendement van bitcoin (BTC) met bijna 1.000% (x10) nog steeds ongekend.

Bitcoin (BTC) verslaat Nasdaq 100 en S&P 500

Schrijver en belegger Charlie Bilello komt met de volgende cijfers. Dit zijn de rendementen van de diverse assets of indexen. Olie presteert in 2019 het beste, gevolgd door bitcoin (BTC). Tot nu toe is het jaar mager voor goud en obligaties.

Gary “is not” Shilling bitcoin

Is bitcoin een goede alternatieve investering? Daar verschillen de meningen over. Investeren erin is niet voor elke belegger weggelegd. Ook getuige dit interview met de invloedrijke Wall Street veteraan Gary Shilling (!).
Hij vindt bitcoin te ondoorzichtig en ingewikkeld om er zijn geld in te steken.

Xapo-ceo: “Stop minstens 1% in bitcoin”

De bekende ondernemer Wences Casares, oprichter en ceo van Xapo, pleit in een blog dat élk portfolio minstens een allocatie van één procent in BTC moet hebben. Een fonds van $10 miljoen zou $100.000 voor BTC moeten reserveren. Xapo, gevestigd in Zwitserland, is een speler op het gebied van cryptobeheer (custodian).

I suggest that a $10 million portfolio should invest at most $100,000 in Bitcoin (up to 1% but not more as the risk of losing this investment is high). If Bitcoin fails, this portfolio will lose at most $100,000 or 1% of its value over 3 to 5 years, which most portfolios can bear. But if Bitcoin succeeds, in 7 to 10 years those $100,000 may be worth more than $25 million, more than twice the value of the entire initial portfolio.

Institutionele spelers

De industrie lijkt verder te gaan professionaliseren met de komt van onder meer Bakkt en eerder al Fidelity en fondsen zoals Greyscale, Pantera en Galaxy Digital.

Het aantal bitcoin futures orders nam begin deze maand fors toe, een indicatie van veranderd sentiment. Afgelopen week is de koers van bitcoin gecorrigeerd en wordt door diverse analisten een daling verwacht.

Bronnen: CCN / Business Insider

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!