6 vragen aan Nikol Daru (BTC.com): “Blockchain geeft huidig geldsysteem een flinke reset”

BTC.com staat te boek als een pionier in de blockchainwereld, met haar eigen cryptovalutawallet, een block explorer en mining pool. BTC.com organiseert de hackathon BCHDEVCON Europe, die op 27 en 28 oktober 2018 in het kantoor van Rockstart in Amsterdam plaatsvindt.

Interesse? Ga direct naar Hackathon.cash om je in te schrijven voor deze hackathon >>>>

1. Wat maakt deze hackathon het bezoeken waard?

Daru: "BCHDEVCON is een serie hackathons waarmee we alle blockchainontwikkelaars wereldwijd met elkaar in contact willen brengen. De eerste editie is in San Francisco (10-11 oktober), gevolgd door Amsterdam (27-28 oktober), Israël, Japan, Zuid-Korea en India. Het hoofdthema van de hackathon is Bitcoin Cash, omdat wij BCH dit de juiste technologie vinden om financiële transacties te verwerken. Ook concepten zoals smart contracts en het tokeniseren van assets komt aan bod. Elke ontwikkelaar kan hiervan leren, maar er is ook alle tijd om plezier te hebben, te netwerken, en wellicht je toekomstige werkgever te ontmoeten tijdens dit weekend".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2. Wat kunnen ontwikkelaars verwachten?

Daru: "Het idee van de hackathon is om de community uit verschillende blockchains bij elkaar te brengen, zodat deelnemers de beste tips & tricks van elkaar kunnen leren. En dat in een open, innovatieve en creatieve omgeving. Deelnemers kunnen ontwikkelaars van wereldklasse ontmoeten uit de hele wereld zoals Amaury Séchet (Bitcoin-ABC), Gabriel Cardona (BITBOX), Jiazhi Jiang (Wormhole), en Ryan X Charles (Moneybutton.com, Yours.og)".

"Goed om te weten: je hoeft geen blockchainontwikkelaar te zijn om deel te nemen. We zoeken ook ontwikkelaars die interesse hebben in deze disruptieve technologie. Er zijn een aantal mentoren aanwezig waarbij deelnemers kunnen leren hoe ze blockchainapplicaties kunnen ontwikkelen en coderen! BTC.com is ook actief aan het zoeken naar getalenteerde ontwikkelaars".

"We starten met een Deep Dive, vervolgens zijn er een aantal pitchsessies van alle teams en hun projectideeën. 's Middags begint het 32 uur non-stop hacken! De hackathon heeft twee tracks: de BCH Track (gebouwd op Bitcoin Cash) en de General Blockchain track (gebouwd op elke blockchain/ second layer oplossing naar keuze)".

3. Hoe ontwikkelt de Nederlandse blockchaincommunity zich?

Daru: "We zien dat er in Amsterdam en Nederland een dynamische community aanwezig is, met een breed scala aan meetups en conferenties. De industrie kan zich nog meer ontwikkelen op technologisch vlak: er zijn nog meer ontwikkelaars nodig om blockchain applicaties 'dApps' te ontwerpen en te maken. Dat is voor ons de belangrijkste reden om deze hackathon te organiseren!

4. Welke rol speelt BTC.com in deze community?

Daru: "BTC.com is ooit begonnen als de Nederlandse start-up Blocktrail. Het Chinese Bitmain heeft Blockrail overgenomen en de "brand" is omgevormd tot BTC.com. Sinds 2014 zijn we in Amsterdam actief om de lokale gemeenschap te ondersteunen met educatie, ontwikkeling van cryptogerelateerde producten en diensten, het inhuren van lokaal talent en het ondersteunen van vele meetups."

5. Wat is je persoonlijke motivatie om in deze industrie actief te zijn?

Daru: "Persoonlijk denk ik dat het geldsysteem zoals we dat nu kennen een fikse reset nodig heeft. Het begon met het Internet dat vele industrieën en sectoren heeft uitgedaagd door de introductie van vele nieuwe technologie. Het is opwindend op te zien hoe we blockchaintechnologie via het internet waarde kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van een derde partij. Het doel van BTC.com is om disruptieve technologie zoveel verspreid te krijgen. We zijn blij dat we ons hoofdkantoor in Amsterdam hebben, omdat we denken dat Nederland een grote kans heeft om de fintech & blockchain hub van Europa te worden."

6. Welke ambities heeft BTC.com voor 2018 en 2019?

Daru: "We gaan door met het bouwen van blockchainapplicaties die het verschil maken. Ook bestaande producten en diensten zoals de BTC.com mining pool, wallet, block explorer en API worden continu verbeterd. We zijn actief bezig met het uitbreiden van ons team met ontwikkelaars en business professionals, dus kom naar de hackathon en laat je talent zien! Dan maak je gelijk kennis met ons".

Profiel BTC.com

BTC.com is een pionier in de blockchainindustrie Het bedrijf heeft meer dan 1,5 miljoen klanten van haar cryptocurrencywallet. Sinds 2015 is er meer dan 5 miljard dollar aan bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) verwerkt. Sinds de lancering staat hun blockexplorer, waarmee transacties op de blockchain opgezocht kunnen worden, bij het analyse van bitcointransacties. In 2016 werd 's werelds nummer 1 open source mining pool geopend, dat anno 2018 nog steeds een bepalende kracht is achter het gedecentraliseerde ecosysteem van Bitcoin. BTC.com heeft meer dan 70 werknemers in Amsterdam en Beijing.

Registreer nu!

Klik op het onderstaande plaatje voor alle details van het event en de aanmelding!

Interview met Nikol Daru, marketing manager van BTC.com

Dit artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en BTC.com.

Lees meer over:
Bitmain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...