AdCoin gaat switchen naar Proof-of-Stake met masternodes op 20 december

Persbericht – Online adverteren in normale valuta brengt verschillende problemen met zich mee, zoals hoge transactiekosten, gebrek aan transparantie en betalingsrisico’s. Blockchaintechnologie lost deze problemen op, daarom kwamen vier ondernemers in 2017 bij elkaar om AdCoin te stichtten, de betaaloplossing voor online adverteren. Fast forward naar de zomer van dit jaar: AdCoin werd slachtoffer van 51% attacks op ruilbeurs Cryptopia door veranderde economische en technologische omstandigheden. Omdat blockchaintechnologie blijft evolueren, waren deze aanvallen een reden voor AdCoin om haar algoritme ook door te ontwikkelen: van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake met masternodes.

AdCoin

Het Nederlandse AdCoin, de cryptomunt voor online adverteren, gaat switchen van algoritme. Net als Bitcoin moet AdCoin gemined worden (Proof-of-Work, PoW) om de blockchain in stand te houden en nieuwe AdCoin te kunnen minen. De gedachte achter mining is dat een blockchain gesteund wordt door een bepaald aantal individuen (>51%) om bij te kunnen dragen aan het netwerk en veiligheid. Omdat de meeste mensen een computer hebben, geeft het minen van blocks hen de kans om het blockchainproject te steunen. Helaas zijn er tegenwoordig krachtige mining machines, ASIC miners, die de mining power domineren voor een hoop blockchain-protocollen. De prijs om deze machines te huren of te kopen is sinds vorig jaar met 90% gedaald. Deze ontwikkeling gaf hackers de mogelijkheid om de blockchain te saboteren en AdCoin te dupliceren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptopia

Gedurende de zomer van 2018 heeft AdCoin meerdere 51% attacks te verduren gekregen op Cryptopia. Dit resulteerde erin dat 499.000 AdCoin werd gedupliceerd en daarmee de koers negatief beïnvloedde. Op korte termijn heeft AdCoin destijds al enkele oplossingen doorgevoerd:

Proof-of-Stake

AdCoin bestaat inmiddels 1,5 jaar en de initiële coins zijn gedistribueerd onder investeerders, adverteerders, uitgevers en andere geïnteresseerde partijen. Dit gaf AdCoin de mogelijkheid om de community op een nieuwe manier bij te laten dragen aan de ontwikkeling van AdCoin. Deze nieuwe methode, Proof-of-Stake genaamd, vervangt de mining power door vastgezette AdCoin. Iedereen die AdCoin bezit kan bijdragen aan de veiligheid en stabiliteit van het netwerk door AdCoin vast te zetten, en daarvoor beloond te worden. Als toevoeging op PoS introduceert AdCoin masternodes. Deze nodes in het netwerk worden gebruikt voor speciale transacties en als extra beveiliging en beheer van het netwerk. Masternodes worden beloond met een deel van de block beloningen, vergelijkbaar met de mensen die AdCoin vastzetten.

Snel, goedkoop en stabiel

Overgaan op PoS met masternodes lost de huidige problemen met de blockchain op en zorgt ervoor dat deze snel, goedkoop en stabiel blijft in de toekomst. Het switchen naar het nieuwe algoritme zal beginnen op 20 december 2018. Het vastzetten van AdCoin zal beschikbaar zijn voor iedereen die AdCoin in bezit heeft, waar masternodes minimaal 100.000 AdCoin vereisen om beschikbaar te komen voor het opzetten. De exacte beloningen van het vastzetten en de masternodes hangen af van de hoeveelheid AdCoin die vastgezet is en de hoeveelheid masternodes die online zijn. De verwachte beloning zal ongeveer rond de 4% liggen, terwijl deze bij masternodes dichtbij de 6,5% zal zitten (beginnend op circa 14%).

Disclaimer: dit persbericht is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en AdCoin. Bitcoin Magazine NL werkt als Nederlandse mediapartij ook met AdCoin voor haar online advertenties.

Lees meer over:
proof of stakeproof-of-work

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...