Column Pim Piepers: Daytrading vs. adoptie blockchaintechnologie, dat gáát zeker samen

Door Pim Piepers – Wie mij kent weet dat ik de laatste tijd geobsedeerd ben geraakt door de crypto-wereld, door bitcoin, door de blockchain maar ook door… daytrading.

Het was een kille dag in januari en de rode beren hadden weer groot feest: we waren allen getuigen van een neerwaartse markt met alle gevolgen van dien. Wat nu? Beginnelingen, maar ook ervaren traders zagen veel geld verdampen op de markten. Nu was het buigen of barsten: wie blijft hangen, wie gooit de handdoek in de ring?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daytrading

Veteranen uit de aandelen handel of vergelijkbaar kennen de bulls en de bears maar al te goed. Het was die koude dag in januari dat ik dacht: ja, ik moet nu toch ook aan andere dingen gaan denken dan alleen maar hodlen. Dit gaat niet goed zo.

Er zijn mensen zijn die de bearmarket omhelzen, met die mensen moest ik maar eens gaan praten. Zij lachen zich kapot en kopen likkebaardend en handenwrijvend alle paniekverkopen van de noobs in, om bij een mooi weertje weer flink te verkopen.

Maar daar is de BLOCKCHAIN toch niet voor bedoelt, hoor ik u creperen.

Vanaf het begin dat ik bezig ben met blockchain, hield ik me nog voor dat ik niet te veel met traden bezig zou gaan. Want daar was het immers niet om bedoeld, het genesis block van bitcoin heeft toch niet voor niets die eerste regel over alweer de volgende banken bailout?

Maar let op, het moet wel. We moeten wel handelen. Anders wordt het helemaal niks met die cryptomunten en de blockchain.

Ik vond het ook een veel prettiger idee: ik hou gewoon die munten vast, en dan gaat ‘men’ er op een gegeven moment in geloven, en dan kopen ‘zij’ zich wel suf aan mijn opgeslagen muntjes.

Tweekoppige reus

Zo werkt het dus niet. De evolutie van met name deze technologie is als een tweekoppige reus. Deze reus heeft een financieel hoofd en een technisch hoofd. Je weet wel, ze gaan ook wel door het leven als ‘financiële top’, en is niet altijd tweekoppig.

In de zakenwereld en volgens mij ook gewoon thuis, is techniek altijd verbonden met financiën. Gemak dient de mens. Gemak wordt voorzien door techniek. Met meer gemak, hebben wij meer tijd, en dus meer geld. En met meer geld, kopen wij meer techniek. Om het nog gemakkelijker te maken.

Nu wil ik niet zeggen dat daytrading en de blockchain makkelijk zijn. Integendeel, het is bijkans zware materie. Ik ben er echter heel blij mee dat steeds meer mensen nu toegang krijgen tot deze markt.

De adoptie van de blockchain is mede te danken aan de levendige handel in de cryptomunt, omdat iedereen nu mee kan betalen aan een concept. En door iets veel te gebruiken, groeit iets, en toon daarmee ook fouten. Dat neemt risico’s met zich mee, maar van fouten leren we…

Meer columns van Pim Piepers?

Over Pim Piepers

Pim Piepers, vader van Noah en Mikki, partner van Linda, is een zelfstandige ondernemer die vanuit zijn vakgebied online, content, foto, video en ict in de cryptomunten gerold is. Hij is een beetje een conservatief: er is bitcoin, en tot nu toe is er nog geen duidelijke opvolger.

Pitbull Content, zo heet het content bureau van Pim Piepers, en sinds kort mag hij ook rond bazuinen dat hij eigenaar is van het kersverse CryptoCursus.com.

Dinsdagavond 15 mei organiseert Pim een gratis crypto start-up avond.

Cryptocursus.com

CryptoCursus.com heeft zich ten doel gesteld mensen te voorzien van helderheid en duidelijkheid in een tijd van chaos waar iedereen zo’n beetje het woordje ‘blockchain’ voor of na zijn productnaam zet waardoor men door de alom bekende bomen het bos weer eens niet ziet. Dit alles ondersteund door de Ledger Nano S, een populaire hardware wallet waarop we onze cryptomunten kunnen op slaan.

Pim heeft een uitgesproken mening die soms de confrontatie niet uit de weg gaat. Pim is een geharnaste idealist en ziet in bitcoin de vrijheid die de mensheid ontnomen is door een mega groot financieel conglomeraat wat door middel van een anti-democratisch schulden systeem de halve wereld in de tang houdt.

Sinds kort mag hij aanschuiven bij de CryptoTrader.nl Weekly Recap waarbij hij samen met een aantal anderen het bijzondere cryptoland onder de loep neemt.

Voor Pim is duidelijk: we hebben de thuiscomputer op zien komen, de laptop, het internet, de smart phone, de tablet, TV on demand en alle andere facetten die bij het internet komen. Wat was hier bij het sleutelwoord? Vrijheid.

Logischerwijs komt er dus ook op gebied van regels en geld (macht) een aardverschuiving. Het internet 3.0 wordt voor onze ogen geboren. Prachtig toch? Nu kunnen we ons bevrijden van de banken door zelf onze bank te zijn. Wie wil dat nou niet? Maar het komt wel met alle gevolgen van dien.

Wie het podium op zoekt krijgt ook tomaten…

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer