Deloitte migreert private blockchain van ethereum naar VeChain

Deloitte ruilt ethereum (ETH) als blockchainoplossing in voor de VeChainThor (VET) blockchain. Daarmee lost de consultancyfirma de belofte in die het deed tijdens de VeChain Summit 2019. Deloitte is in samenwerking met DNV GL een aantal open source tools op de blockchain aan het ontwikkelen.

Lees ook – BMW en VeChain (VET) lanceren VerifyCar app voor aanpak kilometerfraude

Deloitte en blockchain

Deloitte wil als grootste van de Big Four (PwC, KPMG en E&Y) met een bruto jaaromzet van $48,2 miljard (2018) en klanten in 150 landen. De adviesmoloch wil ook leidend zijn op het gebied van DLT, waaronder blockchain technologie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op bestuurlijk gebied oefent het al invloed uit. Zo zit Antonio Senatore, Blockchain Global CTO bij Deloitte, in de adviesraad van VeChain. Leonowicz geeft Senatore via Linkedin een update voer het project. Ze nemen daarbij het woord “adoptie” in de mond.

Deloitte migreert private blockchain van ethereum naar VeChain

Smart contracts op mainnet VeChain

Diezelfde Leonowicz geeft ook een tussentijdse update over de migratie naar het nieuwe netwerk: zo worden er 20 smart contracts per seconde (!) geschreven op het mainnet van VeChain.

VeChain vormt samen met Deloitte en DNV GL een consortium om meer toepassingen uit te rollen op het VeChain Thor netwerk. Aan wat voor toepassingen moeten we denken?

Big Four

Deloitte is niet de enige van de Big Four die zich roert op de blockchainmarkt. Elke adviesgigant heeft een team aan blockchainspecialisten in dienst om Distributed Ledger Technology (DLT) oplossingen aan klanten aan te bieden.
Ernst & Young heeft in eigen beheer een privacytool ontwikkeld op het ethereum netwerk. Price Waterhouse Coopers (PWC) is ook een samenwerking aangegaan met VeChain.

Bronnen: VeChain101 / Invest in Blockchain

Lees meer over:
VeChainVET

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...