IOTA en Jaguar Land Rover draaien proef met ‘slimme’ energie

IOTA en Jaguar Land Rover gaan een proef draaien om meer inzicht te krijgen in het stroomverbruik van zowel een elektrische Jaguar I-Pace als het kantoor die de stekkerauto oplaadt. Dat maakt het technologiebedrijf uit Duitsland bekend in een blogpost. De locatie van de proef is het Trondheim Powerhouse in Noorwegen.

IOTA en Jaguar Land Rover

Wat houdt de test in? Inzicht krijgen in de stroom die de Jaguar I-Pace verbruikt, maar ook inzicht krijgen in de stroombron: opwek uit zonnepanelen die op het betreffende kantoorpand staan. Bezoekers kunnen op een display de bron en het verbruik van de stroom zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle data-output komt terecht in de IOTA tangle, een bepaald type ledgertechnologie (DLT) dat fundamenteel anders is dan publieke netwerken zoals Bitcoin, Ethereum en Monero.

Een impressie hoe het werkt, staat in onderstaand overzicht.

IOTA en Jaguar Land Rover draaien proef met 'slimme' energie

Smart wallet

De autoproducent heeft “smart wallet”-software die in het voertuig moet worden geïnstalleerd. Twee nieuwe modellen van het concern zijn al daarmee uitgerust: de Jaguar F-PACE en Range Rover Velar.

Deze auto’s krijgen automatisch data over locatie, drukte op de weg en status van de accu bijvoorbeeld. Chauffeurs kunnen de cryptomunt IOTA verdienen door het delen van hun gegevens.

Die software is nu uitgebreid met de mogelijkheid om de stekkerauto alléén op groene stroom te laten rijden.

Lees ook: IOTA en Jaguar Land Rover werken samen: rijdend cryptomunt MIOTA verdienen

Trinity wallet

Het project uit Berlijn heeft in juli haar Trinity wallet op de markt gebracht om de MIOTA cryptomunt in te beheren.

IOTA is een geheel andere decentrale technologie dan bijvoorbeeld bitcoin of ethereum, waarvan het netwerk draait op miners, nodes en transactie vergoedingen. De ’tangle’ van IOTA maakt geen gebruik van een ketting aan blokken, maar is eerder te omschrijven als ‘een kluwen aan data’.

Lees meer over:
IOTAMIOTA

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...