IOTA en Jaguar Land Rover werken samen: Rijdend cryptocurrency MIOTA verdienen

De grootste autofabrikant van Groot-Brittannië, Jaguar Land Rover, heeft bekend gemaakt dat middels een ‘smart contract’ abonnees in de crypto altcoin MIOTA wordt betaalt in ruil voor ‘data-sharing’. De prijs van IOTA is in drie uur tijd met 17% gestegen na bekendmaking.

De autoproducent heeft “smart wallet” -software die in het voertuig moet worden geïnstalleerd. Twee nieuwe modellen: Jaguar F-PACE en Range Rover Velar zijn al met deze software uitgebracht.

Netwerk van IOTA

Bij het opstarten deelt de auto automatisch nuttige gegevens zoals kuilenlocaties, verkeerscongestie en prestaties van de auto. Chauffeurs kunnen IOTA verdienen met een programma voor het delen van gegevens. Het is nog niet bekend wanneer dit beschikbaar wordt voor alle klanten van Jaguar Land Rover.

Bovendien kunnen de tokens worden gebruikt om parkeerkosten of tolwegen te betalen. Het opladen van elektrische auto’s moet ook worden ondersteund door het netwerk van IOTA.

Vorig jaar sloot IOTA al een partnerschap met ElaadNL in Nederland om cryptocurrency betalingen voor laadstations mogelijk te maken. Met behulp van de adaptieve kunstmatige intelligentie heeft het ook samenwerkingsverbanden opgezet om een geautomatiseerde parkeeroplossing te ontwikkelen.

Jaguar IOTA
De Jaguar F-PACE

IOTA heeft bijvoorbeeld in de Verenigde Staten ook belangrijke partnerships gesloten in de miljardenindustrie van auto’s. Audi, Volkswagen en Jaguar zijn een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Daarom bouwen ze een ecosysteem van betalingen en een smart contract implementatie in de auto-industrie.

IOTA Foundation

IOTA is ook druk bezig om hun eerste internationale IOTA academie programma lanceren. Deze wordt opgezet in Berlijn en Shanghai. De Foundation biedt online een training aan voor developers. Hierdoor kunnen enthousiastelingen, studenten, projectmanagers en andere geïnteresseerden meer te weten komen over IOTA, de TANGLE technologie en de potentie van het netwerk.

Koers MIOTA

Beleggers reageren positief op dit nieuws. Op dit moment is één MIOTA $0.309149. Dat is bijna 15% meer dan 24 uur geleden. De koers kan wel een kleine opkikker gebruiken, want sinds de daling in de eerste helft van 2018 is ingezet ziet de grafiek er bijzonder treurig uit.

MIOTA koers jaguar nieuws

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!