Litecoin (LTC) komt met nieuwe betaalkaart op de proppen

778 totale weergaven

De Litecoin Foundation heeft een nieuwe crypto betaalkaart aangekondigd. Met het kaartje kan er online of in een fysieke winkel met cryptomunten afgerekend worden. De Limited Blockcard ondersteunt nu de cryptovaluta Litecoin (LTC), Bibox Token (BIX) en Ternio (TERN).

Het is dan ook een initiatief van Litecoin, cryptobeurs Bibox en Ternio. Doelgroep zijn shoppers die met cryptomunten willen afrekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De crypto pinpas is beschikbaar in de VS en de Bibox Exchange gaat de cryptomunten van de gebruikers beheren (custody). Via de beurs kan de kaart dan ‘opgeladen’ worden met cryptovaluta.

Betaalkaarten

Er zijn diverse crypto betaalkaarten in omloop. Zo lanceerde cryptobeurs Coinbase er ook een voor de Europese markt.

Andere aanbieders zijn bijvoorbeeld CRYPTO.com, het voormalige Monaco; Wirex, die binnenkort een tokensale gaan starten en TenX, die voorlopig alleen regionaal een kaart heeft verspreid.

Voor cryptobeurzen is een kaart ook een vorm van klantenbinding, zoals nu met de relatief kleine beurs Bibox het geval is.

Bronnen: Litecoin / Daily Hodl

Lees meer over:
cryptobeursLitecoinLTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...