Meet the ICO’s (4): Etheal, Tutellus en Wemark

912 totale weergaven

Bitcoin Magazine Benelux was aanwezig bij De Dag van de Crypto in de Rai op 29 en 30 januari. Een vol programma alwaar trendwatcher Vincent Evers zowel toezichthouders, als De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiele Markt (AFM), als ICO’s samenbracht.

Een velerlei aan nieuwe bedrijven die geld op proberen te halen middels de zogeheten ICO’s wilden zich graag introduceren. Overigens klopt dat niet volledig. Verschillende bedrijven bleken geen startup te zijn maar al een jarenlange business te hebben en een overstap te willen maken naar de blockchain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In vijf artikelen voor Bitcoin Magazine Benelux geeft een gedeelte daarvan, er waren in totaal zo’n 35 bedrijven aanwezig, een uitleg over hun specifieke project en bijbehorende blockchainoplossing voor de toekomst.

Etheal

De booking.com van de gezondheidszorg, aldus mede-oprichter Mihaly Kertesz. Professionals in de gezondheidszorg krijgen reviews en weten daarmee hun reputatie hoog te houden, al naargelang hun professionaliteit. Etheal wil een meer open, eerlijke en toegankelijkere manier tot zorg. Volgens hen zorgt de blockchain in combinatie met gezondheidszorg voor een ware revolutie.
https://youtu.be/9F4N-poIpJ8

Wemark

Wemark is een op de blockchain-gebaseerde marktplaats voor digitale content, in eerste instantie voor foto’s. Fotografen krijgen daarmee weer het recht in eigen hand en kunnen direct licenties uitgeven zonder tussenkomst van een derde partij. Daarmee worden zowel de eigenaar als de gebruiker een stuk wijzer. Volgens Wemark scheelt het uiteindelijk 75 procent in kosten in vergelijking met bestaande stockfoto-bedrijven.
https://youtu.be/zg9_3YaOpFc

Tutellus

Tutellus ontstond in 2013 als samenwerkingsplatform. Net als Etsy, Uber, Udemy en Airbnb een gecentraliseerd platform, maar dan een waarbij studenten en docenten samenkomen. Nu, vier jaar later, zijn zij een leidende partij met 1 miljoen gebruikers en 130.000 videocursussen. Nu is haar gedachte dat als zij het model zou kunnen decentraliseren haar creërende waarde voor de EdTech gemeenschap exponentieel zou kunnen toenemen. Tutellus wil met haar ICO het eerste platform worden waarbij betaalt wordt voor wat je leert.
https://youtu.be/m9QZvEXI4Xs

Bekijk de volgende ICO’s

Lees meer over:
Dag van de CryptoICO
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd