Overstock.com eerste grote Amerikaanse bedrijf dat belasting gaat betalen met bitcoin

De online detailhandelaar Overstock heeft aangekondigd het eerste grote Amerikaanse bedrijf te zijn dat een gedeelte van zijn belastingen in bitcoin zal betalen.

Belasting betalen met bitcoin

Volgens een officieel persbericht is de in de VS gevestigde internetretailer Overstock.com van plan om in februari in Ohio met behulp van bitcoin zijn vennootschapsbelasting te betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aankondiging volgt op de verklaring van de staat Ohio dat het de eerste Amerikaanse staat zal zijn die bedrijven in staat stelt belastingen te betalen met behulp van ’s werelds meest toonaangevende cryptovaluta. Dit is mogelijk via een online portal, het zogeheten Ohiocrypto.com

Overstock CEO en oprichter Patrick M. Byrne: “We have long thought that thoughtful governmental adoption of emerging technologies such as cryptocurrencies is the best way to ensure the U.S. does not lose our place at the forefront of the ever-advancing global economy. […] We are proud to partner with forward-thinking governments and officials like Ohio and Treasurer Mandel to help usher in an era of trust through technology for our nation’s essential financial systems”

Vermeldenswaardig dat aandelen Overstock onlangs sterk zijn gestegen toen het bedrijf de mogelijkheid aankondigde haar retailactiviteiten te verkopen om zich volledig te richten op blockchain-startups.

Goedkoper

Niet alleen bevordert Overstock’s idee om de vennootschapsbelasting met bitcoin te betalen een grotere adoptie van ’s werelds grootste cryptovaluta, het is ook meer financieel verantwoordelijk te noemen.

Josh Mandel, State Treasurer van de staat Ohio: “Taxpayers using credit cards to pay their taxes are subjected to a 2.5 percent service fee. Bitcoin payments, on the other hand, are only subjected to a 1 percent service fee. However, as an ‘early filer’ Overstock won’t incur any fees at all”

DX.Exchange

Een ander bijzondere ontwikkeling in grotere adoptie van crypto is afkomstig van digitale beurs DX.Exchange. Zij opent volgende week haar deuren, waarbij beleggers kunnen investeren in bedrijven als Apple, Facebook en Tesla buiten Amerikaanse handelstijden om.

DX.Exchange, dat kantoren heeft in Estland en Israël, zal digitale tokens aanbieden op basis van 10 Nasdaq-genoteerde bedrijven. Elk digitaal effect wordt ondersteund door één gewoon aandeel en de houders hebben recht op dezelfde dividenden in contanten, al zijn de bedrijven zelf er niet bij betrokken.

Voordelen

Het virtuele aandelenaanbod wordt een test naar de interesse van beleggers in producten die de normale financiële markten willen verbeteren, door gebruik te maken van de blockchaintechnologie. De uit te geven aandelen, of tokens, zijn gebaseerd op het ethereum-netwerk met het bedrag dat overeenkomt met de vraag op de DX-exchange.

Die digitale aandelen kunnen voordelen hebben ten opzichte van traditionele aandelen omdat ze eveneens kunnen worden verhandeld in fracties van het werkelijke aandeel en is het mogelijk om de aandelen te verhandelen buiten de normale openingstijden van de beurs. Daarnaast kan het ook een voordeel bieden voor buitenlandse investeerders die normaliter minder toegang hebben tot de Amerikaanse aandelenmarkten.

Bronnen: Overstock, Bloomberg

Foto: Flickr / CafeCredit.com

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer