Interview Pigzbe: ‘We gebruiken de Stellar blockchain om kinderen met geld om te leren gaan’

618 totale weergaven

In Malta spraken we met de Head of Growth and Business Development van Pigzbe. Anna Frankowska vertelt ons meer over het op blockchain gebaseerde platform waarmee kinderen met geld om kunnen leren gaan.

Bekijk je liever de video of luister je liever naar het verhaal van Anna? Onder dit artikel is de video bijgevoegd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jullie maken een mobiele app die gebaseerd is op de Stellar blockchain. Zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

"Onze missie is om de financiële educatie voor kinderen te verbeteren. Met onze app kunnen deze kids money management skills leren over hoe ze kunnen investeren en hoe ze bijvoorbeeld geld uitgeven. De ouders kunnen dit gedrag in een app bijhouden en krijgen wekelijks de toeslagen te zien. Ze kunnen hier ook taken in verwerken zoals 'maak je slaapkamer schoon' en hier vergoedingen tegenover zetten."

"De kinderen hebben geld in de app en ze kunnen zelf op een hele speelse manier kunnen bekijken hoeveel ze verdienen. Er hoort ook een spel bij waarin allerlei economische topics zijn verwerkt."

"We hebben de app getest met duizenden gezinnen om er zeker van te zijn dat het iets is waar kinderen van gaan houden. Kinderen hebben een hele korte concentratieboog en hier hebben we met onze UI (User Interface, red.) rekening mee gehouden."

Het is dus gebouwd op Stellar dus de token is ook op deze blockchain gebaseerd?

"Ja inderdaad. We hebben gekozen om met Stellar te werken omdat het bij uitstek geschikt is voor microbetalingen. En in de 'bankwereld van Pigzbe' gaat het juist om deze microfinanciering, dus je kunt hele kleine bedragen voor weinig kosten versturen."

"We hebben de ICO vorig jaar november en de hard cap gehaald dus nu zijn we op het moment aangekomen om echt de applicatie te gaan bouwen. We zullen het binnenkort ook gaan launchen."

"Blockchain is natuurlijk een hele interessante technologie, maar uiteindlijk gaat het de consumenten om het eindproduct. Het moet behoeften bevredigen en voldoen aan de wensen van deze mensen. Dat is in het bouwen van het product veel belangrijker dan de innovatieve techniek erachter."

Hoeveel downloads hebben jullie nu in de PlayStore en de AppStore?

"We zijn nu nog in de beta-fase en we gaan de app in september launchen. Op dit moment zijn we nog vol aan het testen en bouwen we de community op. We hebben een paar duizend gebruikers en de engagement-rate is heel erg hoog."

"We startten een campagne op Kickstarter omdat we ook een fysiek portomonneetje voor de kinderen ontwikkelen. Dus elke keer als het kind iets van de ouders ontvangt krijgt het hierop een notificatie. Dit apparaatje is ook bedoeld als joystick voor de spelletjes die gespeeld kunnen worden."

"Hiervoor hebben we van 1000 ouders een pre-order ontvangen, nog ver voordat we de app konden launchen. Dat laat wel zien hoeveel vraag er is voor Pigzbe."

"We hebben dit apart apparaatje ontwikkeld omdat we niet willen dat kinderen vast zitten aan een smartphone. Het is bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud. In deze periode wordt je het koopgedrag van een mens ook vastgesteld. Rond je zevende levensjaar wordt al duidelijk of je de rest van je leven een saver of een spender bent."

Wat zijn de moeilijkheden om dit allemaal op Stellar te ontwikkelen?

"Ik ben niet direct in contact met het tech-team, maar ik weet dat het team erg positief was over Stellar. Het was volgens hun de beste architectuur voor microbetalingen. Het was wat dat betreft niet heel moeilijk om een blockchainplatform te kiezen."

"Stellar heeft een veel kleinere community dan bijvoorbeeld Ethereum. En de EOS Foundation werkt heel hard om haar blockchain te promoten met incubator programma's voor startups. Maar onze samenwerking met Stellar is heel erg goed! Wij zijn eigenlijk haar beste use case die laat zien wat er met de blockchain bereikt kan worden."

Vanaf minuut 6 praat Anna nog verder over de ontwikkeling van het bedrijf Pigzbe en over haar eigen achtergrond in de financiële wereld. Tot slot vertelt ze ook over hoe de blockchainwereld haar bevalt ten opzichte van de traditionele industrie.

Lees meer over:
interviewStellarXLM