Rechter versnelt uitspraak in rechtszaak Consensys vs. SEC

111034 totale weergaven

De rechter in de zaak Consensys vs. SEC heeft besloten dat de beslissing of de SEC MetaMask als broker mag reguleren tegen eind 2024 gemaakt moet worden. 

Versnelde uitspraak

Consensys, het blockchain softwarebedrijf van Ethereum oprichter Joseph Lubin, heeft goedkeuring gekregen voor een versnelde beslissing in de rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission). Deze beslissing zal bepalen of de SEC MetaMask, een populaire crypto wallet, mag reguleren als een exchange/broker. 

Bill Hughes, advocaat van Consensys, deelde het nieuws op X (Twitter):

?ref_src=twsrc%5Etfw

Rechter Reed O’Connor heeft ingestemd met het verzoek van Consensys om de beslissing te bespoedigen en belangrijke deadlines vast te stellen. De gedaagden moeten vóór 29 juli reageren, de onderzoeken uiterlijk op 16 augustus voltooien en open brieven indienen tegen 20 september. Amicus Curiae brieven moeten uiterlijk 1 november ingediend worden met antwoorden voor 26 november. Deze tijdlijn geeft een gedetailleerd overzicht van de argumenten.

De rechtszaak

De rechtszaak gaat over een beschuldiging van de SEC tegen Consensys, waarin ze beweerden dat MetaMask niet-geregistreerde effecten aanboden en optraden als niet-geregistreerde broker. Volgens de SEC zou Consensys sinds januari 2023 ‘tienduizenden niet-geregistreerde effecten’ hebben verkocht via stakingprogramma’s als Lido en Rocket Pool. 

De SEC beweert dat Consensys grote vergoedingen heeft geïnd zonder een geregistreerde broker te zijn. Hierdoor zouden ze de veiligheid van beleggers zonder wettelijke bescherming in gevaar hebben gebracht. 

Belangrijke zaak voor crypto platforms

Het is in ieder geval duidelijk dat het een belangrijke zaak wordt voor vergelijkbare crypto platforms. Doordat de SEC stelt dat Consensys heeft gehandeld als niet-geregistreerde broker, zal deze zaak beslissen of dergelijke platforms zich moeten registreren als een broker. Dit zal grote gevolgen kunnen hebben voor de manier waarop ze te werk gaan. 

De versnelde beslissing is essentieel voor de crypto regelgeving in de toekomst. Zo kan een uitspraak in het voordeel van de SEC kunnen leiden tot strenge controles, waardoor innovatie flink beperkt kan worden. Aan de andere kant, als Consensys wint, kan dit het regelgevende bereik van de SEC beperken, waardoor verdere groei in het crypto ecosysteem wordt gestimuleerd. 

De uitspraak in de zaak

Kortom, de zaak Consensys vs. SEC zal van cruciaal belang zijn voor de cryptomarkt. De uitspraak kunnen we eind 2024 of begin 2025 verwachten. Deze zal een belangrijk invloed hebben op het cryptobeleid in de Verenigde Staten. 

Naarmate de markt verder zal evolueren, zal de uitkomst van de zaak bepalen hoe de toezichthouders cryptodiensten benaderen. Zo zal het besluit een belangrijke invloed hebben op regelgevingskaders en de ontwikkeling van nieuwe financiële technologieën. Hiermee zal het een invloed hebben op de gehele sector. 

Samenvatting

Samenvattend kunnen we over de versnelde uitspraak van de Consensys vs. SEC rechtzaak zeggen dat het een essentieel moment zal zijn voor cryptoregulatie. Daarbij maakt het niet uit of er besloten wordt in het voordeel van de SEC of dat Consensys wint. De gevolgen zullen over de hele markt voelbaar zijn. 

De uitspraak in de zaak zal een belangrijke invloed hebben op de toekomst van de crypto regelgeving in de Verenigde Staten. Daarbij is de zaak ook essentieel op het gebied van innovatie. 

Lees meer over:
ConsenSysSEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...