Shell investeert in blockchainstartup LO3

1109 totale weergaven

Ook Shell ziet genoeg mogelijkheden in bitcoin’s blockchaintechnologie. Het bedrijf investeert ditmaal een onbekend bedrag in blockchainstartup LO3, dat gebruik maakt van een aangepaste versie van de ethereum blockchain.

Investering

Het op vier na grootste olie- en gasbedrijf ter wereld, met een waarde van 262 miljard dollar, investeert dus in LO3. Deze New Yorkse startup is bezig met blockchainoplossing Exergy. Die oplossing moet het voor particulieren makkelijker maken om lokaal geproduceerde energie aan te kopen en te verkopen, met behulp van het bestaande netwerk van elektriciteitskabels.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het platform van LO3, Exergy, is ontworpen om de stroom van energie volledig te volgen. Het moet de eindgebruiker de absolute zekerheid geven of de ingekochte energie nou van een windmolen of een zonnepaneel afkomt, of juist op de oude, milieubelastende wijze is opgewekt.

LO3

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Shell Ventures investeringsdirecteur Kirk Coburn: “Wij zien dat het de ambitie van de samenleving is om in een koolstofarmere omgeving te leven. LO3 is een platform dat dat mogelijk maakt”[/penci_blockquote]

LO3 heeft nu 35 mensen in dienst, waarbij de meeste ingenieurs werken bij Conte in Portland. Andere medewerkers zijn gevestigd in Australië en Tokio. De officiële lancering van het platform staat voor volgend jaar op de planning.

Het bedrijf bouwt momenteel aan Exergy op de openbare ethereum blockchain. Daarbij gaat het waarschijnlijk ook een eigen munt uitgeven. Exergy is echter zo ontworpen dat het een eenvoudige integratie mogelijk maakt met de concurrerende blockchain van EOS.

Vierde investering in blockchainproject

De aangekondigde investering maakt deel uit van een grotere investeringsronde, waar ook Sumitomo Corporation Group, gevestigd in Japan, zich bij aansluit. Coburn geeft daarbij aan dat hij zich bij LO3 aansluit, als waarnemer in de raad van bestuur. In afwachting van mogelijke toekomstige investeringen kan hij daarna als volwaardig lid van de raad van bestuur gaan optreden.

Dit is ondertussen al Shell’s vierde investering in de blockchainsector. In 2018 is het gestart met handelsactiviteiten op het oliehandelsplatform Vakt. Applied Blockchain bouwde daarnaast een derivatenplatform, dat Shell vorig jaar eveneens is gaan testen. Als laatste is er dan nog grondstoffenplatform Komgo, dat eveneens is gebouwd op de openbare blockchain van ethereum.

Bronnen: Forbes, Altcoin Buzz

Foto: Flickr / Robert Couse-Baker