Twitter ceo Jack Dorsey trekt oud-Googler aan voor bitcoin (BTC) project

Jack Dorsey, ceo van Twitter, is erover uit. Het wordt oud-‘Googler’ Steve Lee, hij moet het open source bitcoin (BTC) project van Square gaan leiden. In de VS is de Cash app van Square populair. Daar kunnen gebruikers van de mobiele app bitcoin (BTC) kopen.

Cryptoproject van Square trekt oud-Googler aan

Vreemd genoeg ging er voor de formele aankondiging (op Twitter uiteraard) een paar opvallende tweets aan vooraf. Ene Gary Fuches, die ‘heel erg van blockchain houdt’ werd in eerste instantie aangesteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweet van Gary blijkt dat zeer ironisch bedoeld, en is (on) bedoeld een sneer naar bedrijven die wél met blockchaintechnologie aan de slag gaan en de open source publieke blockchains links laten liggen.

Al snel volgt een tweet dat (imaginary) Gary toch niet de juiste persoon was op de plek, waarna de naam van Steve Lee valt.

Bitcoin via de Cash app

Wat was Jack Dorsey, ook de ceo van Square, ook alweer van plan? Dorsey geldt als liefhebber van vooral bitcoin. Het Twitter-concern maakt al omzet met het verkopen van bitcoin in vijftig Amerikaanse staten.

Sinds medio 2018 kan er via de mobiele Cash App bitcoin gekocht worden. Zo is er in het eerste kwartaal van 2019 voor ruim $65 miljoen aan BTC verkocht aan klanten, zo blijkt uit dit kwartaalrapport (PDF).

Maar voor Dorsey is dat niet genoeg. Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat gebruikers van de Cash app van Square kunnen afrekenen via het Lightning Network.

Daarmee kan er met de Cash app ook razendsnel afgerekend worden met bitcoin. In een podcast met Stephan Livera en Elizabeth Stark sprak hij over de mogelijkheden van Bitcoin en het Lightning Network voor zowel Square als Twitter.

Lee moet uiteindelijk een team van ontwikkelaars gaan leiden die gaan werken aan een ‘open source ecosysteem voor bitcoin en andere cryptomunten’. Square zoekt met name ontwikkelaars die (veel) ervaring hebben met publieke blockchains. De werknemers worden uiteraard betaald in bitcoin (BTC).

En wie is Steve Lee dan?

Lee (Linkedin-profiel, redactie) is in Silicon Valley een bekende naam als durfinvesteerder en startup coach. Hij stak vroeg geld in toenmalige startups als Lyft, Pinterest en Groupon. Hij heeft bijna tien jaar ervaring bij Google als manager van de afdelingen die werkten aan Google Maps en Google Glass. Daarnaast werkte hij onder meer bij Yahoo en IBM.

Bronnen: Ethereumworldnews

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...