Uber, Lyft en Anchorage blijven Facebook wél steunen met Libra

Uber, Lyft en Anchorage blijven Facebook wél steunen met Libra

Uber, Luft en ook crypto bewaardienst Anchorage blijven voorlopig lid van de Libra Association, de stichting achter de blockchain en cryptomunt Libra.

Dat is tenminste wat redacteuren van BBC en CNBC beweren op Twitter. De betrokken bedrijven hebben dit echter nog niet formeel bevestigd op hun officiële kanalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uber, Lyft en Anchorage blijven Libra trouw (voorlopig)

Het gaat om de doorgaans goed ingevoerde nieuwszenders BBC en CNBC die het nieuws op Twitter breken.

Zo meldt Dave Lee van de BBC dat Lyft de Libra Assocation trouw blijft.

Ook concullega Uber blijft voorlopig achter het Libra project staan, zo meldt Sally Shin van nieuwszender CNBC.

Verder verklaart mede-oprichter Diogo Monica van crypto custody provider Anchorage dat ze 'de missie van de Libra Association ondersteunen en dat ze een trouw lid zijn'.

Loopt Libra leeg?

Facebook kende als trekker van het project de afgelopen weken wel wat tegenslag.

CEO Mark Zuckerberg liet in een interview met Nikkei Asian Review weten dat Facebook haar verwachtingen over Libra gaat bijstellen. Hij benadrukte dat het project 'tijd nodig heeft'.

Vorige week liet PayPal weten zich terug te trekken en deze week volgde niet de minste namen dat voorbeeld: MasterCard, Stripe, eBay, Visa en Marcado Pago.

Het terugkerende argument: de betaalproviders zijn beducht op druk van Amerikaanse beleids - en wetmakers. Zo doet Facebook in hun ogen te weinig om de zorgen rondom privacy weg te nemen.

Gabor Gurbacs van VanEck, deelt de brief die de Amerikaanse Senaat naar de (Amerikaanse) leden van de Libra Association heeft gestuurd.

Op dit moment zijn er nog 22 leden binnen de Libra Assocation waaronder ook nog cryptobedrijven zoals Coinbase, Xapo en BisonTrails.

Uber, Lyft en Anchorage blijven Facebook wél steunen met Libra

Is Libra wel 'beter' geld?

Volgens sommigen is Libra in theorie heel ander geld dan bitcoin. Om te beginnen is Libra net zoals Ripple, de dollar of euro centraal geregeld. Bitcoin kent een decentraal netwerk van minstens 10.000 nodes.

Onder meer Nick Szabo, bedenker van de term 'smart contract' en Bit Gold, sloeg op Twitter Facebook om de oren dat bitcoin ‘beter geld’ is dan Libra.

Wordt vervolgd. Facebook introduceerde Libra in juni jaar en wil eind 2020 haar blockchain, cryptomunt en Calibra wallet gaan lanceren.

Alles over cryptomunt uit de koker van Facebook: Libra

Lees meer over:
Facebook libra

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan