Union Bank AG in Liechtenstein komt met eigen cryptovaluta

Union Bank AG, een bank in Liechtenstein die bankdiensten aanbiedt aan voornamelijk in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het Midden-Oosten gevestigde bedrijven, komt met een eigen cryptomunt.

Union Bank Payment Coin

De zogeheten Union Bank Payment Coin zou daarbij volledig ondersteund worden door fiat valuta, namelijk de Zwitserse frank. De uitgifte van de cryptomunt zal uiteraard in overeenstemming zijn met de regelgevende autoriteit in Liechtenstein, de FMA.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Union Bank AG geeft aan actief te zijn in een jurisdictie dat bijzonder blockchainvriendelijk mag heten. De bank heeft immers al steun weten te verlenen aan bedrijven die initial coin offerings (ICO’s) aanbieden. Ook wist het klanten te ondersteunen in efficiënte en transparante conversies tussen crypto- en fiatvaluta’s.

M.H. Dastmaltchi, voorzitter van de raad van bestuur van de bank: “Our goal is to become the world’s first blockchain investment bank and to provide tangible solutions which help drive efficiencies, reduce cost base and open up new revenue opportunities for our customers and intermediaries alike. Our fiat-backed Union Bank payment coin has the potential to disrupt the approach to international trade and international cross-border transactions”

Regelgeving

Union Bank zegt samen te werken met Verum Capital AG, een Zwitsers bedrijf met expertise op het gebied van voornamelijk pre-ICO-diensten. De aankondiging komt een paar dagen nadat Cryptoassets, een in Liechtenstein gevestigde beurs, liet weten in samenwerking met Binance een “fiat-to-crypto” beurs op te tuigen in Liechtenstein.

Ook Adrian Hasler, premier van Liechtenstein, was daarover enthousiast: “We are confident that Liechtenstein’s existing and future legal framework and practice provide a robust foundation for the Binance LCX and other blockchain companies to provide exceptional services here in Liechtenstein”

Het land werkt sinds maart 2018 aan een volledig regelgevend kader omtrent de blockchaintechnologie. Union Bank AG meent dat zij als volledig gereguleerde bank, inclusief banklicentie, in een bevoorrechte positie verkeert om alle voordelen van traditioneel bankieren te combineren met de mogelijkheden die de blockchaintechnologie biedt.

Bronnen: Union Bank AG, Coin Telegraph

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief