VIDEO-INTERVIEW Debitum Network wil wereldwijd financiering van MKB-bedrijven vooruit helpen

We spraken Mantas Povelauskas, CMO bij Debitum Network. Debitum Network heeft met succes een ICO gehouden waarbij zij 20.000 ether op heeft weten te halen.

In oktober vorig jaar won het concept de ICO Pitch Competition in Gibraltar, waar het het beste idee werd bevonden onder 120 inzendingen. Debitum won zowel de juryprijs als de publieksprijs, een unicum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Concept

Het midden en kleinbedrijf (MKB) heeft wereldwijd te maken met bijzonder lastige omstandigheden in financiering. Volgens Debitum zelf gaat het om een tekort ter waarde van 2 biljoen (2.000 miljard) dollar.

Met centrale en commerciële banken in een machtspositie betreft het volgens Debitum een gebroken markt. Wegens regulatie worden lokale financiële instituten geïnstrueerd het MKB te blokkeren in het ontvangen van geldelijke steun door internationale of individuele investeerders, hierdoor wordt het voor hen lastig hun werkelijke potentieel waar te maken. Daarnaast zijn de kosten voor leningen ongekend hoog. Debitum wil daar wat aan doen.

DEB-tokens

Het Debitum Netwerk is ontworpen om kredietnemers samen te brengen met diegenen die hen kunnen helpen bij het indienen van hun aanvraag: investeerders (kredietverstrekkers), risicobeoordelaars, partijen die documenten valideren, verzekeraars, etcetera.

Bedrijven en individuen die werkzaam zijn in de wereld van alternatieve financiering kunnen zich gratis aansluiten op het netwerk en direct beginnen met het faciliteren van grensoverschrijdende waarde transacties.

Zogeheten DEB-tokens worden ingezet tijdens de looptijd van elke lening die wordt aangegaan, waardoor het totaal aan tokens dat nodig is de totale verkoopcapaciteit van DEB-tokens overtreffen. Hierdoor ontstaat een opwaartse druk op de waarde van de tokens.

Bekijk het interview met Mantas Povelauskas, CMO bij Debitum Network, die een helder verhaal aangaande het project neerzet!

Inschrijven nieuwsbriefLees meer over:
ICO