Cardano naar $5 in 2024?

26075 totale weergaven
cardano

Cardano (ADA), gelanceerd in 2017 door Charles Hoskinson, heeft zich ontwikkeld tot een veelbelovend blockchain-platform. Het doel van Cardano is om een gedecentraliseerd platform voor app-ontwikkeling te zijn, met slimme contracten en een multi-asset ledger.

De vraag blijft echter: is Cardano klaar voor mainstream adoptie? Laten we de mijlpalen van Cardano verkennen en kijken naar de vooruitzichten.

https://twitter.com/ShillMoBaggins/status/1797551704193503278

Mijlpalen van Cardano

  • Lancering van slimme contracten (Plutus): Op 12 september 2021 werd de Alonzo-upgrade gelanceerd, die de slimme contractfunctionaliteit van Cardano introduceerde. Deze upgrade toont de geduldige benadering van ADA, waarbij slimme contracten niet alleen worden ingezet, maar ook veilig, ontwikkelaarsvriendelijk en robuust zijn.
  • Integratie met DeFi-protocollen: De Alonzo-upgrade opende de weg voor een DeFi-revolutie. Door de integratie met Ethereum-gebaseerde slimme contracten en een bruisend ontwikkelaarsecosysteem is Cardano klaar om voorop te lopen in blockchain-innovatie.
  • Partnerschappen en ontwikkelaarsactiviteit: Cardano heeft zich gericht op verschillende projecten, van financiën tot identiteitsbeheer en sociale media. Een recent opmerkelijk partnerschap tussen EMURGO en GSR, aangekondigd op 7 mei 2024, belooft een nieuw tijdperk van uitbreiding voor het Cardano-systeem. De ontwikkelaarsactiviteit is met bijna 80% gestegen sinds vorig jaar, wat duidt op groeiende betrokkenheid.
  • Marktpresentatie en adoptie: Cardano heeft recent een daling van 35% ervaren, wat wijst op een bearish handelsperiode. Ondanks deze uitdagingen blijft het gebruik van ADA groeien. Verschillende projecten ontwikkelen zich op het Cardano-platform, wat de vraag naar ADA kan verhogen en de prijs kan laten stijgen.

Toekomstige ontwikkelingen

De aankomende Basho-epoch zal zich richten op het aanpakken van de groeiende uitdagingen. Dit, gecombineerd met een sterke basis en een interactieve gemeenschap, wijst op een veelbelovende toekomst voor Cardano. Analisten voorspellen dat ADA tegen het einde van 2024-2026 zou kunnen stijgen tot $ 5.

Cardano heeft een wereldwijde impact. In samenwerking met Veritree is het Cardano Impact Challenge-initiatief gestart om de eerste #Cardano-bos te planten. Ook heeft Cardano samenwerkingen opgezet met Rival, een prominent sport- en gamingplatform, om NFT-marktplaatsen en fanbeloningen te creëren. Bovendien heeft Cardano stappen ondernomen om DeFi-activiteiten te verbeteren door samenwerkingen met UBX.

In 2018 tekende IOHK een MoU met de Ethiopische overheid om het gebruik van Cardano in de koffieketen te onderzoeken. Deze samenwerking verkent ook andere manieren om Cardano in het land te verbeteren.

Vooruitgang

Cardano heeft sinds zijn oprichting aanzienlijke groei doorgemaakt. Met zijn modulaire ontwikkelingsbenadering en innovatieve inspanningen positioneert Cardano zich voor langdurige duurzaamheid en groei.

Cardano/ADA
Cardano/ADA

De komende ontwikkelingen en belangrijke partnerschappen met overheden, organisaties en bedrijven zijn cruciaal voor de mainstream adoptie van Cardano in de nabije toekomst.

 

Lees meer over:
ADACardanocardano koers

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....