Cardano weert DDoS aanval: Hacker zelf bestolen!

8898 totale weergaven
Cardano weert DDoS aanval: Hacker zelf bestolen!

De Cardano blockchain heeft een DDoS-aanval succesvol afgeslagen zonder enige noemenswaardige impact op het netwerk. Sterker nog, een slimme Cardano-ontwikkelaar wist de aanvaller te slim af te zijn en een deel van diens buitgemaakte geld terug te pakken!

Slimme hacker wordt zelf gesnapt

De aanval begon dinsdagavond laat en bestond uit transacties die talloze smart contracts uitvoerden. Het doel was om tokens te stelen die op het Cardano-netwerk waren ingezet. Maar een Cardano-ontwikkelaar ontdekte een zwakke plek in de aanpak van de hacker en maakte dit publiekelijk bekend.

De hacker, die blijkbaar Twitter in de gaten hield, probeerde zijn gestolen geld snel veilig te stellen. Helaas voor hem was het al te laat, en werd een deel van zijn buit alweer afgepakt. Een gevalletje van “wie kaatst, kan de bal terugverwachten!”

Wat is een DDoS-aanval?

Een DDoS-aanval is een veelgebruikte methode waarbij een aanvaller een server (of in dit geval een blockchain) overspoelt met nepverkeer. Dit zorgt ervoor dat echte gebruikers geen toegang meer hebben tot de online diensten en websites die op de server draaien.

Cardano blijft onverstoorbaar

Ondanks de aanval bleef Cardano gewoon functioneren. De ADA-prijs steeg zelfs lichtjes in de afgelopen 24 uur.

Dit toont de robuustheid en veerkracht van het Cardano-netwerk aan.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
ADACardanocardano koers

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....