Drie redenen om nu Cardano ADA te kopen

22086 totale weergaven
cardano

De Cardano (ADA) gemeenschap kijkt uit naar de volgende grote update: de Chang hard fork, gepland voor eind juni. Voor cryptohandelaren en investeerders is dit een goed moment om het populaire token te verzamelen en hun posities te versterken voor een mogelijke bullish rally die door de upgrade wordt veroorzaakt.

Cardano bereidt zich voor op de Chang hard fork om de governance te verbeteren, de functionaliteit te vergroten en de reactietijd in de bullmarkt te verbeteren. Deze gebeurtenis markeert ook de voltooiing van de Voltaire-fase van Cardano’s roadmap, inclusief het opstellen van de Cardano Grondwet in Buenos Aires.

Hier zijn drie belangrijke redenen om nu in Cardano te investeren.

Klimaatvriendelijk

Cardano is een van de milieuvriendelijkste blockchain-systemen vanwege de minimale milieu-impact van zijn activiteiten. Het Proof-of-Stake (PoS) Ouroboros-protocol van Cardano is energiezuiniger dan traditionele Proof-of-Work (PoW) systemen. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, verklaarde in 2021 dat Cardano “1,6 miljoen keer energiezuiniger” is dan Bitcoin (BTC).

Dit komt door het gebruik van het PoS-algoritme, dat minder energie verbruikt bij het beslissen wie een blok mag maken, waardoor er meer energie overblijft voor andere stadia.

Snelle en goedkope transacties

Cardano faciliteert snellere transacties dan veel van zijn concurrenten, met ongeveer 1000 transacties per seconde (TPS) in simulaties en een doel van één miljoen TPS. Ter vergelijking: Bitcoin heeft ongeveer 8-10 TPS en Ethereum (ETH) tussen de 15 en 45 TPS. Bovendien zijn de transactiekosten bij Cardano veel lager dan bij veel van zijn concurrenten, met een gemiddelde prijs van $ 0.17 per transactie.

Hoewel Solana (SOL) momenteel nog goedkoper is met $ 0.00025 per transactie, blijft Cardano een aantrekkelijke optie vanwege de snelheid en kostenvoordelen.

Peer-reviewed blockchain

Cardano is een veelzijdige en innovatieve blockchain, ontwikkeld door ervaren computerwetenschappers, cryptografen en andere experts. De open-source en peer-reviewed aard van de blockchain zorgt voor zijn overleving en evolutie, zelfs voorbij de ouderorganisatie. Henrik Gebbing, mede-CEO en medeoprichter van Finoa, benadrukte dat de open-source en peer-reviewed blockchain de overleving en evolutie van Cardano bevordert.

Vooruitgang

Crypto handelaren kunnen na de update van ADA-winst verwachten, vooral omdat de aankondiging zelf al een bullish beweging veroorzaakte. Hoewel ADA momenteel handelt tegen $ 0.45, met een daling van 0.66% op de dag en 2.95% over de week, is er een stijging van 5.48% in de afgelopen maand. Echter, de digitale activa-industrie kan soms grillig zijn, dus het is essentieel om gedetailleerd onderzoek te doen, alle potentiële risico’s af te wegen en op de hoogte te blijven van het laatste Cardano-nieuws, zoals de aankomende hard fork.

Blijf geïnformeerd en overweeg zorgvuldig om te investeren in Cardano voor de Chang hard fork.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...