John van Meer: Bitcoin koers al 5 weken groen, maar hoe lang nog?

Bitcoin update door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De afgelopen 4 weken zijn er alleen maar groene candlesticks in de koers van bitcoin (BTC) te zien en deze week lijkt er een vijfde te vormen. Hoe lang kan dit nog doorgaan? Vorige week had ik het over bullish patronen die te zien zijn in de grafiek. Hoe staat het er deze week mee en wat kan er worden verwacht?

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

De wekelijkse grafiek blijft in een evenwicht zitten tussen de oranje lijnen (figuur 1) en waarschijnlijk zal de prijs een lower high maken, omdat de bulls niet genoeg druk geven. Het volume is namelijk aan het afnemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit betekent dat we deze week misschien nog groen afsluiten, maar dat de kans groot is dat we daarna naar beneden gaan om de lower high te vormen rond support zones rond de $3.600 om vervolgens het evenwicht te laten continueren waarbij de prijsbewegingen steeds kleiner worden.

Daarna zal de koers naar boven of beneden uitbreken. Dit proces kan nog wel een paar weken duren.

John van Meer: Bitcoin koers al 5 weken groen, maar hoe lang nog?

Bitcoin (BTC) koers dagelijkse grafiek

In de column van vorige week sprak ik over een inverse head and shoulder patroon op de dagelijkse grafiek. Ik zei dat hoe langer het duurt voordat die uitspeelt, hoe kleiner de kans dat het zal gebeuren. We zijn een week verder en er is vrij weinig beweging in gekomen.

Samen met het feit dat het volume aan het afnemen is is de kans aannemelijker dat het niet zal voltrekken. Dit houdt in dat de kans groter is dat het wekelijkse evenwicht zal breken naar beneden.

Concluderend

De prijs blijft in een evenwicht en moet binnen een aantal weken naar boven of beneden uitbreken. Door het afnemende volume is de kans groter dat het naar beneden zal uitbreken.

Lees ook: Bitcoin klimt gestaag, Vitalik wil “100.000 TPS voor ethereum”

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuw!

Meer columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle en te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.