John van Meer: Glazen bol tijd in crypto, pas op met FOMO

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Euforie alom! Het regende bijna overal groene candlesticks en mensen zijn meteen weer in een euforische toestand. “The bearmarket is over” wordt al geroepen en men praat weer over “the moon”. Maar is er genoeg reden om blij te zijn met de groene candlesticks? Mijn advies: laat je niet grijpen door FOMO gevoelens. Ik ben in ieder geval wél blij met al het groen. Het zorgt voor leven in de brouwerij en daarmee meer vertrouwen, volume en volatiliteit in het traden. Maar waar gaat het nou heen? En is het een dead cat bounce en heeft Anthony “Pomp” Pompliano gelijk of niet? Ethereum heeft in ieder geval al het hoogste dagelijkse volume bereikt in een jaar!

Bitcoin koers – wekelijkse grafiek

Ik voorzie een aantal scenario’s de komende weken. Op de wekelijkse grafiek is er namelijk eindelijk een potentiële trend change. Er is een higher low gemaakt en het is nu wachten op een higher high die de veranderende trend moet bevestigen. (figuur 1, zie hieronder). We zitten op een RSI van ongeveer 40 wat het net een beetje bullish maakt. De kans dat de prijs verder stijgt neemt daardoor toe. In het eerste scenario komen we in een evenwicht terecht tussen de 2 oranje lijnen. In scenario 2 breekt de prijs door de bovenste oranje lijn en maken we een higher high. Als de prijs tot stilstand komt bij de bovenste oranje lijn dan is de kans groot dat we weer naar beneden gaan en blijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

John van Meer: Glazen bol tijd in crypto, pas op met FOMO

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek ziet het er mooi uit! Maar ik denk dat we eerste weer even naar beneden moeten voordat we omhoog gaan. Een gezonde pull-back is hier wel nodig. En dat zie je o.a. door de wicks op de dagelijkse candlesticks. De RSI is ook op 70 aanbeland wat gezien wordt als oversold. Ik denk dat een pull back tussen de 0.5 en 0.618 fibonacci lijnen (figuur 2, zie hieronder) een gezonde terugtrekking is en dat verwacht ik dan ook. De RSI is dan ook weer lager en heeft dan weer ruimte om te stijgen samen met de prijs. Hoe dan ook, we zullen zien hoe het de komende dagen en weken zal lopen!

John van Meer: Glazen bol tijd in crypto, pas op met FOMO

Nieuwe tradecursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Lees meer van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer