Column John van Meer (De Bitcoin Consultant): Koop de “diepe” dips in 2019 (+ top 3 voor 2019)

Column De oliebollen zijn op, het vuurwerk is afgestoken, er was een mooie brandstapel in Scheveningen en 2018 is afgesloten. Voor veel cryptobezitters was het een slecht jaar en een groot aantal mensen zijn uitgestapt of hebben alles of een groot deel verkocht. Voor traders zaten er veel saaie periodes tussen en waren de winsten minder. Genoeg traders die andere markten op zijn gegaan waar meer gaande was en waar er betere trading omstandigheden waren. Gaat 2019 anders worden voor crypto? En wat wordt mijn strategie voor dit jaar?

Bitcoin prijs

Of 2019 anders gaat worden met de Bitcoin prijs weet niemand zeker. Met technische analyse kom je maar zo ver. En mijn technische analyse zegt dat we voorlopig niet uit de downtrend zijn en weer terug kunnen gaan naar de 3.000 dollar. Op fundamenteel vlak blijft Bitcoin zich ontwikkelen. Zo is er recent ook nog de “Wallet of Satoshi” bèta uitgebracht. World’s first user friendly lightning wallet. Een simpele(re) app om aan de slag te gaan met het lightning netwerk dat het Bitcoin netwerk moet opschalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Diepe dips”

Mijn strategie voor 2019 is om naast het traden ook op de “diepe” dips bij te kopen voor de lange termijn HODL met een deel van het geld dat ik kan investeren. Een deel zet ik in voor als eenmaal zeker de bodem is bereikt en er een wekelijkse higher low en higher high hebben gevormd.

Bakkt

Ik ben benieuwd in hoeverre de lancering van de Bakkt exchange daar in mee gaat helpen, vooral nu de release nogmaals is uitgesteld. Een nieuwe datum is niet gegeven. Toevallig ook dat het allemaal gebeurde op de laatste dag van het jaar wanneer veel traders ook weg zijn van het scherm. Nee, we zullen dit jaar niet van de marktmanipulatie af zijn. Dat zal er in blijven zitten.

Beginnende traders

Ook supertof: ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook pagina en website in de gaten voor het nieuws! 2019 gaat een mooi jaar worden met alle interessante ontwikkelingen die er zijn op crypto gebied! Ik heb er zin in!

Mijn top 3 voor 2019

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
“Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

Bitcoin whales Nieuws
Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

Nieuws
Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

Lees meer