Raoul Esseboom: Hoe overtuig ik mijn beste vriend van crypto?

Column #4 – Raoul Esseboom slaat met Cryptotakkies een brug tussen jongeren en bitcoin of cryptocurrencies. Ik krijg positieve signalen vanuit cryptomedia en de mensen die zelf actief zijn in de cryptobranche. Toch kan ik mijn beste vriend níet overtuigen dat er iets tofs aan zit te komen waar ze hun ogen niet voor mogen sluiten.

Crypto = codetaal

Het delen van informatie heeft ook weinig zin, omdat het voor hen klinkt als codetaal. Zij willen het ook niet gaan ontcijferen. Misschien komt dit je bekend voor?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vraag is dus: Hoe zorg je ervoor dat je beste vriend, die niets heeft met computers, techniek en innovatie, toch zijn tijd gaat steken in bitcoin en andere cryptocurrencies?

Ik denk dat het te maken heeft met motivatie. Mijn vriend moet gemotiveerd worden om hun tijd en energie te steken in het begrijpen van cryptocurrency. Als zij dan eenmaal ontdekt hebben wat Bitcoin is en wat voor toevoeging het gaat zijn in hun leven dan zullen zij vanzelf ‘The Rabbit Hole’ in duiken.

The Rabbit Hole

Een grappige term die in menig podcast wordt aangehaald. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze letterlijk een konijnenhol zijn ingedoken. Er was dan een kans geweest dat Satoshi Nakamoto een konijn zou zijn. Maar dat ze onderzoek zijn gaan doen naar de werking van Bitcoin.

In de podcast ‘Off the Chain’ vraagt Anthony Pompliano zijn gasten regelmatig hoe ze in contact zijn gekomen met Bitcoin. Aangezien hij een baan heeft in de financiële sector, spreekt hij veel mensen die afkomstig zijn uit het investeringsklimaat.

Deze geven bijna allemaal aan dat de kennismaking met Bitcoin een gevolg is geweest van een financiële investering die ze hadden gedaan. Voor mij geeft dit aan dat het doen van een financiële investering kan zorgen voor motivatie en affiniteit (of de motivatie die je al had, kan vergroten).

Motivatie

Motivatie is een term die we gebruiken voor alle processen die te maken hebben met de aanzet, de richting, de intensiteit en het volhouden van lichamelijke of psychische activiteiten (Zimbardo, 2017). Maar onze omgeving speelt een belangrijke rol in onze motivatie.

Heb je mensen om je heen die gefocust op zichzelf zijn, dan is het lastig hen te introduceren in een decentraal netwerk. Want dat vraagt eigenlijk om een collectivistisch belang. Een decentraal netwerk vol met individualisten. Zal dat lang succesvol blijven? Wordt vervolgd.

Lees meer Cryptotakkies:

Over Raoul Esseboom

Sportieve cryptofanaat en investeerder. Bedenker van het platform Cryptotakkies, bedoeld om jongeren dichterbij crypto en blockchain te brengen. Voormalig voorstopper bij FC Volendam en PSV onder 23 jaar. Ik vraag me nog steeds af hoe alles werkt! Voor meer informatie, ga naar het

Raoul Esseboom: Hoe overtuig ik mijn beste vriend van crypto?

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...