Raoul Esseboom over zijn bezoek aan de Odyssey Hackathon in Groningen

Mensen zijn wonderbaarlijke wezens. Met ons intellect en oplossend vermogen kunnen we een voorstelling maken van situaties die we helemaal nog niet hebben meegemaakt. Ook kunnen we een representatie maken van eerdere ervaringen zodat we weten hoe we de eerstvolgende keer moeten handelen.

Hackathon Groningen

We exploreren, experimenteren en leren van deze ervaringen. Zo bezocht ik vorig weekend de Odyssey Hackathon te Groningen. Tijdens een hackathon zoeken organisaties naar manieren om voor bestaande problemen passende oplossingen te verzinnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedenken van een oplossing is een, maar kunnen aantonen dat jouw oplossing daadwerkelijk een oplossing is, is een ander verhaal. Ik ging naar Groningen toe met een open blik, maar ook met de hoop iemand te kunnen spreken die mij allerlei nieuws kon vertellen! Maar het werd me al snel duidelijk dat niet iedereen zit te wachten op een gesprek met Raoul Esseboom.

Dit was overigens niks persoonlijks, want iedereen was namelijk druk bezig met het oplossen van problemen dat mijn vragende gezicht ze helemaal niet opviel.

Problemen oplossen

Op whiteboards zag ik allerlei post-its met problemen, oplossingen, ideeën, en tests. De bedoeling: aannames visueel maken door ze op te schrijven! Kloppen de aannames wel? En zo ja, hoe los je het probleem, wat hier aan gekoppeld is, op? De mensen waren naar mijn inziens druk bezig en hadden waarschijnlijk geen tijd om mij te woord te staan (dacht ik)!

Maar goed, ik was op een hackathon. Daar gaat het om het oplossen van problemen! Ik had ook een probleem: Ik kende niemand en wilde meer weten. Maar het zou geen hackathon geweest zijn als mijn probleem niet zou worden opgelost.

Factom

Ik liep de zaal uit, de kantine in, gooide mijn laptop oplader in het stopcontact en groette mijn overbuurman. Niet wetend dat dit Paul Snow zou zijn, eigenaar van blockchain bedrijf Factom, Joint Founder van de Texas Bitcoin Association en tevens jurist bij de hackathon.

Factom, met een market cap van $85,178,292 USD (volgens CoinMarketCap), is ontstaan uit de motivatie een meer eerlijke en transparante wereld te bouwen. Het bedrijf heeft de ambitie software te bouwen die het onmogelijk maakt om het verleden te veranderen en op deze manier waardevolle eerlijkheid, vertrouwen en audit-gerelateerde zakelijke problemen op te lossen.

Niet altijd makkelijk

Het oplossen van problemen gaat gepaard met het nodige gezeik als je het mij vraagt. Iedereen heeft wel iets te vertellen over hoe iets beter moet, maar er zijn maar weinig mensen die zelf in actie komen om de zaken daadwerkelijk te veranderen.

”Volwassenheid heeft tijd nodig, geef developers die tijd dan ook”

Dus bij deze wil ik even alle mensen bedanken die de wereld exploreren, proberen te experimenteren en te leren van de fouten die ze hebben gemaakt om zodoende de wereld een stukje beter te maken.

Er zijn veel blockchain projecten die nu nog in de kinderschoenen staan. Maar volgens mij zijn ze wel al klaar om hun eerste pasjes zelf te zetten zonder de handen van hun ouders vast te houden.

Volwassenheid heeft tijd nodig. En als we de developers ook de tijd geven om de systemen volwassen te maken, dan ben ik ervan overtuigd ze autonoom zullen functioneren in een gedecentraliseerde wereld.

Lees meer Cryptotakkies:

Over Raoul Esseboom

Sportieve cryptofanaat en investeerder. Bedenker van het platform Cryptotakkies, bedoeld om jongeren dichterbij crypto en blockchain te brengen. Voormalig voorstopper bij FC Volendam en PSV onder 23 jaar. Ik vraag me nog steeds af hoe alles werkt! Voor meer informatie, ga naar het

Raoul Esseboom over zijn bezoek aan de Odyssey Hackathon in Groningen
Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...