Samenwerking Cardano en regering Ethiopië voor Blockchain Framework

De oprichter van Cardano (en tevens de CEO van IOHK) Charles Hoskinson heeft bekend gemaakt dat hij een Enterprise Blockchain Framework gaat launchen. Hiermee kunnen miljoenen inwoners uit verschillende Afrikaanse landen toegang krijgen tot nieuwe financiële diensten.

Atala, het blockchain framework

Het project waar we het over hebben heet Atala. Het framework van IOHK is bedoeld als pijplijn voor ontwikkelaars, bedrijven en overheden om oplossingen en nieuwe producten te kunnen gaan implementeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Atala is an enterprise framework similar to Hyperledger Fabric. However, the point is to be a solutions provider for governments in need of a municipal currency or a supply chain management system. This requires a type of framework that serves as libraries and modules that would allow governments to rapidly build a product for end users,” – Hoskinson

Ontwikkelingslanden en cryptovaluta

Hoewel Atala vergelijkbaar is met het open-source blockchain framework Hyperledger Fabric, is de aanpak van dit project anders. De focus ligt minder op Fortune 500-bedrijven en juist meer op overheden in de Afrikaanse ontwikkelingslanden. Het framework is vanuit niets opgebouwd en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen zoals eigendomsregistratie, digitale verkiezingen en supply chain management. Bovendien ligt de focus van Atala op de adoptie van digitale valuta. Dat is een bijzondere zet, gezien de meeste soortgelijke framework-ondernemingen neutraal zijn als het gaat om cryptocurrencies.

Volgens Hoskinson zal Atala in samenwerking met de Ethiopische regering worden gebruikt om een nieuwe cryptocurrency te ontwikkelen om daarmee een veilig en betrouwbaar betaalmiddel te bieden voor de hoofdstad van het land.

While we have several MoUs signed, the most prominent of which we are going to build is a utility currency for Ethiopia’s capital, Addis Ababa. We are working with the Ethiopian government to create a new digital payments system that will allow six million users to pay their power and electric bills with cryptocurrency. We want to eventually combine this with an identity card,” – Hoskinson.

Pilot in Ethiopië

Het project met de regering van Ethiopië is een pilot. Naar verwachting wordt het framework de komende tijd in verschillende andere Afrikaanse landen geïntroduceerd. In deze landen is er een enorme markt (zonder aanwezigheid van de Westerse doorontwikkelde infrastructuren). Hierdoor is het eenvoudiger om nieuwe smart economies te openen. Atala zal ook gaan samenwerken met andere ondernemingen die de adoptie van blockchain in deze landen op touw willen zetten.

“We are trying to find the correct product market fit at this time, but I can also say that we have signed an MoU with a major shoe maker for anti-counterfeiting,”

Interoperabiliteit van verschillende blockchains

Een ander belangrijk doel van Atala is om data tussen verschillende blockchains te kunnen gaan versturen. Op dit moment is (het gebrek aan) de interoperabiliteit voor veel bedrijven nog een issue. Deze interoperabiliteit is echter wel essentieel om wereldwijde adoptie voor elkaar te kunnen krijgen. Zo onderzoekt IOHK bijvoorbeeld een nieuwe track-and-trace oplossing voor de agrarische supply chain van Ethiopië. De interoperabiliteit van de blockchain is hierbij een belangrijk element.

Zie hier het originele bericht van Forbes over Atala.

Lees meer over:
Cardano

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  Lees meer